Otravují vás doma komáři? Vyžeňte je přírodními způsoby!

 Dům 
22. srpna 2017 12:29 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Zbavte se dotírajících komárů jednou pro vždy! internet
Zbožňujete sedět při letních večerech venku na terase nebo jen tak u televize, ale otravují vás nezvaní hosté z čeledi hmyzu? Kazí vám hezké chvilky neustálé ohánění se a každou chvíli nový štípanec od komára? Zamávejte s nimi přírodními způsoby, které je odpuzují!

Použít můžete rostliny, které komárům příliš nevoní! Patří mezi ně levandule nebo bazalka. Voňavé rostliny můžete zasadit do země i do květináče. Komáři se jim budou vyhýbat a vy můžete v klidu sedět v jejich okolí.

Další radou je citron s hřebíčkem. Citron rozkrojte na půlky, do dužiny napíchejte hřebíček a umístěte si ho třeba vedle na postele, na stůl v kuchyni, k televizi do býváku nebo třeba do koupelny i na verandu.

Rostlinu šanta kočičí můžete mít v květináčích, ve kterých se dá dobře pěstovat. Pozor však na to, že pokud ji budete mít na zahradě, přiláká kočky. Proto zvolte takové místo, kde se kočky budou moct válet a nic neponičí!

Účinné jsou i esenciální oleje z bylinek. Je to například rozmarýn, aksamitník nebo citronová tráva. Smíchejte je v poměru 1 ku 3 s olivovým olejem a dejte si to na kůži. Komáry to bude odpuzovat. Pozor však na to, abyste si nedali na kůži pouze esenciální oleje. Kůži by to podrážidlo!

Můžete i několik dní pít kopřivový čaj. Ten vyplaví z těla takové látky, které změní složení potu. Potom nebudete pro hmyz vůbec přitažliví! Stačí si už jen sednou k televizi, ke stolu k večeři nebo na terasu s přáteli u sklenky vína!

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47