Jak ve vedrech pečovat o pokojové rostliny

 Dům 
07. srpna 2017 12:09 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Potřebují pokojové rostliny v létě speciální péči? internet
Ve vysokých letních teplotách se obtížně přežívá nejen nám a našim mazlíčkům, ale také rostlinám. Ať už máte doma jen pár rostlinek, nebo velkou zahradu, dopřát jim v horkém létě vše co potřebují napomůže jejich spokojenému růstu a dlouhému životu.

Je zjevné, že rostliny potřebují v letních měsících více vody než obvykle. Proto častěji kontrolujte, zda není půda vysušená do hloubky. V případě, že byste zapomněli zalévat častěji, napište si upomínku na místo, které určitě nepřehlédněte.

Pokud máte klimatizaci, odstraňte květináče z míst, na která přímo fouká studený vzduch. Toto pravidlo platí i pro vaši kancelář. Klimatizace vzduch vysušuje a většině tropických rostlin foukání přímého studeného vzduchu na jejich listy příliš neprospívá.

Zvýšenou pozornost věnujte také jakýmkoliv známkám napadení škůdci. V letním období jsou k němu pokojové rostliny náchylnější. Jakákoliv pavučinka může být příznakem napadení. Pokud nějakou nákazu objevíte, okamžitě rostlinu oddělte od ostatních a začněte ji léčit.

Stírejte z rostlin prach. Když se usadí na listech, je pro rostlinu těžší absorbovat světlo, které je nezbytné k fotosyntéze. S létem se ve vzduchu objevuje spousta pylu a dalších částeček znečišťujících ovzduší, proto vaše rostliny jednou za pár týdnů otírejte navlhčeným hadrem, abyste se všech nečistot zbavili.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47