Výborné tipy, jak si co nejvíce usnadnit úklid v kuchyni

 Dům 
31. července 2018 12:02 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Udržet v kuchyni čisto je snadné, když si zažijete pár nových zvyků Pixabay
Pokud nesnášíte důkladný úklid kuchyně na konci týdne, máme pro vás dobrou zprávu. Můžete ho vynechat. Pouze ale v tom případě, že budete pečlivě dodržovat každodenní úklid. Zde je plán, jak na to.

Ať už vaříte každý den nebo se občas spokojíte s pizzou nebo jinou donáškou, stejně musíte v kuchyni udržovat pořádek a jednou za čas se pustit do pořádného čištění. Všechno se odvíjí od toho najít si během dne chvilku na drobný úklid místo toho, aby vám všechno zůstalo na konec dne nebo dokonce týdne. Zde je několik tipů, které můžete vyzkoušet.

Rychlé tipy, se kterými můžete začít ještě dnes

Zatímco čekáte, než se vám uvaří voda na čaj nebo udělá káva, využijte těch několik minut efektivně a setřete linku a všechny ostatní pracovní povrchy kuchyni. Pokaždé, když si půjdete ke dřezu natočit vodu, očistěte přední stranu některé skříňky nebo elektrického spotřebiče. To platí obzvláště v létě, kdy byste měli dodržovat pitný režim ještě poctivěji. Hned potom, co přijdete z práce, zameťte kuchyňskou podlahu nebo ji rychle přejeďte vysavačem.

Zmíněné každodenní drobnosti udrží vaši kuchyň jakž takž čistou. Abyste proměnu vašich zvyků dotáhli do konce, jednou za čas zkuste do své denní rutiny zakomponovat i některé z těchto vychytávek. Zde najdete další z nich.

Nachystejte si do koše více sáčků

Abyste urychlili proces vynášení smetí, nachystejte si rovnou do koše malou zásobu sáčků na odpadky, takže budete mít další připravený hned, když zvednete ten plný. Druhou možností je rovnou si do koše natáhnout několik sáčků na sebe, takže budete mít předpřipravených hned několik vrstev. Buďte akorát opatrní, až budete vytahovat naplněný sáček.

Špínu nechte odmočit

Pokud objevíte nějakou zaschlou špínu, netrapte se zbytečným drhnutím. Namočte hadr do teplé vody, přidejte čistící prostředek a napěňte jej. Potom jej položte na flek a nechte alespoň deset minut odmočit. Až se vrátíte, čištění bude snazší.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum