Chcete ušetřit čas i energii při vaření? Poohlédněte se po indukční varné desce!

 Dům 
08. září 2017 12:54 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Za špičkovou kvalitu si připlatíte. Internet
V žádné moderní domácnosti by neměla chybět indukční varná deska, která je srdcem kuchyně! Pořizovací cena se však šplhá k deseti tisícům, a proto vybírejte správně!

Pokud chcete ušetřit energii, pořiďte si varnou desku, která má příkon vyšší než 7 000 W. V opačném případě počítejte s vyšší spotřebou energie i s tím, že strávíte u plotny celé mládí. Ruku v ruce s nižším příkonem jde totiž i zdlouhavější příprava jídla z důvodu pomalého ohřevu.

Při výběru indukční varné desky si pohlídejte, aby měla ochranu proti vznícení oleje. Deska je totiž schopná se rozpálit až na 300 stupňů za velmi krátkou dobu a bez této ochrany může velice rychle dojít k požáru. Stejně tak je vhodné, aby měla deska ochranu proti přepětí a podpětí, které by mohlo desku poškodit. Ochrana funguje automaticky a chrání desku před zničením.

Možná budete překvapení, kolika funkcemi varná deska disponuje. Můžete využít bezpečnostní pojistku, časovač, funkci rozpoznání velikosti nádobí, dotykové ovládání nebo i automatické bezpečnostní vypínání. Na displeji indukčních desek navíc vidíte veškeré informace, které potřebuje. A to dokonce i po jejím vypnutí, pokud varná zóna zcela bezpečně nevychladne, varuje uživatele indikátorem zbytkové teploty jednotlivých varných zón na displeji.

Pořizovací cena indukční desky se pohybuje nad deset tisíc korun. Pokud chcete sáhnout po špičkové kvalitě, může se cena vyšplhat až na třicet tisíc korun.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve