Věci, ve kterých je potřeba udělat pořádek, než začne rok 2019

 Dům 
27. prosince 2018 07:15 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
I v tomto rušném období je dobré najít si čas na úklid Depositphotos
Úklid v prosinci? Všichni víme, že je to rušné období a na jarní úklid si ještě nějakou dobu počkáme. Ale jaká doba se lépe hodí pro začátek nové etapy s čistým a uklizenějším domovem než právě konec a začátek nového roku?

Zde je několik věcí, se kterými se můžete rozloučit spolu s rokem 2018.

Všechno, co jste plánovali darovat

Teď je ideální čas na odvezení všech těch pytlů s oblečením, které máte ještě pořád v kufru od auta, a vyřazených hrnců, které chytají prach ve sklepě. Nejenže darováním věcí, které už nepotřebujete, snížíte množství nepořádku doma, ale také pomůžete potřebným.

Zastaralá elektronika

S iPhonem z roku 2008 máte možná spojené vzpomínky, ale s největší pravděpodobností se jenom válí v zásuvce, protože jste jej nejspíš už dávno vyměnili za novější model. Zhluboka se nadechněte a proberte veškerou starou elektroniku, kterou už nepoužíváte. Předtím, než ji ale vyhodíte do koše, zvažte darování, recyklování nebo vrácení do obchodu, ve kterém jste ji koupili.

Nepotřebné papíry

Necháváte si nejrůznější manuály a příručky k nové elektronice pro případ, že byste je mohli potřebovat. Existuje šance, že jsou dostupné na internetu. To samé platí například pro dávno proplacené faktury a staré zprávy od lékaře. Recyklujte tyto papíry, abyste uvolnili prostor pro věci, které přijdou v následujících letech a pro dokumenty, které opravdu potřebujete. Jen při tom dávejte pozor, abyste zničili všechno s osobními údaji.

Prošlé léky a kosmetika

V prvé řadě projděte dům a posbírejte veškeré léčivé přípravky a kosmetiku, která je například rozestavěná v koupelně, v poličkách v obývacím pokoji a na dalších místech, kde nemá co dělat. Nejenže vám tyto věci zabírají cenný prostor v koupelně, ale také jejich používání, pokud jsou prošlé, může být nebezpečné. Přípravky na péči o pleť, make up a podobné věci budete muset vyhodit, ale pokud vám záleží na životním prostředí, prošlé léčivo vraťte do lékárny. Úklid zvládnete zakomponovat i do vašeho denního programu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve