Brána k vašemu království! Každý plot musí dobře vypadat i chránit!

 Dům 
13. září 2017 13:35 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Na plot lze použít mnoho materiálů. Umělecký kov nabízí prostor fantazii! internet
Když si stavíte dům, chcete v něm mít všechno tip ťop. Od fasády přes střechu až po vybavení, často se ale taková pozornost nevěnuje plotu, který je přitom branou k vašemu království! Měl by nejen dobře vypadat, ale i chránit vaše soukromí! Žasnout nad ním mají sousedé, odradit mají nenechavé zloděje!

Plot má vzhledem i materiálem ladit s domem, brankou, garážovými vraty i zahradou. Lze tak kombinovat více materiálů jako třeba kovové výplně s betonovými tvarovkami, plast s kovovými sloupky, betonové imitace prken se sloupky z betonových cihel nebo kamenů a další různé kombinace podle gusta každého majitele!

Jednou z variant, kterou lidé volí, jsou betonové imitace. Použít je lze na kámen, ať už je lomový nebo štípaný, cihly staré i nové nebo dřevo různých barev. To vše beton umí napodobit díky moderním technologiím.

Například tryskáním cementového tmele po ztvrdnutí povrchu se dosáhne obnažené struktury přírodního kameniva. Štípaného povrchu se dosáhne rozlomením betonových bloků po dosažení požadované pevnosti. Beton je mrazuvzdorný a vydrží celý lidský život. Chrání proti hluku i zlodějům.

Vyrábějí se ale i plastové ploty, ať už je to z PVC nebo z odolného dřevoplastu, který se odborněji nazývá WPC. Z většiny jsou v něm dřevěná vlákna a v menší míře pak polymer. Plastové profily bývají duté a lehké. Lze je snadno opracovávat, pokud ale mají být odolné, je potřeba použít při montáži nekorodující spojovací prvky. Výhodou je nenáročná údržba, nekoroduje ani neabsobruje vlhkost.

Zvolit můžete i umělecký kov. Vedle moderních jednoduchých plotů s tvarovými abstrakcemi existují i kovové ploty zdobené například ornamentálními koncovkami v historickém stylu. Kovové plosty odolávají mrazu, dešti i žáru.

Sáhnout můžete i po klasickém pletivu, jehož oka mají tvar kosočtverce. Sice s ním asi na pohled žádnou díru do světa neuděláte, ale mají dlouhou životnost a dobře propouští světlo. Použít lze i přírodní oplocený, ale dřevěný plot musíte pravidelně ošetřovat, rychle ztrácí barvu a kvalitu s ohledem na počasí.

Témata: plot, zahrada, dům, beton, dřevo,
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod