Co je potřeba udělat v kuchyni, než vybalíte po stěhování

 Dům 
18. června 2018 16:10 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kuchyň se stěhuje možná nejhůř z celého domu Shutterstock
Balení před stěhováním je jedna z nejotravnějších věcí na světě a kuchyň může být vůbec nejnáročnější místnost z celého domu kvůli všem těm malým a křehkým věcem, které musíte opatrně zabalit, aby se jim nic nestalo. Na druhou stranu při vybalování už se cítíme skvěle, protože nás čeká nový začátek. Co ale udělat ještě před tím, než otevřeme první krabici?

Začínat znovu na novém místě je příležitost, abychom si prostor upravili tak, aby nám co nejlépe vyhovoval. Než se tedy pustíte do vybalování, odškrtejte si následující seznam, abyste na nic důležitého nezapomněli.

Všechno vyčistěte

Teď je čas setřít všechny poličky a vyčistit vnitřní části skříněk. I když tento úklid většinou bývá prováděn předtím, než se nastěhujete, není na škodu jej zkontrolovat a dotáhnout k dokonalosti. Někdy v kuchyni zůstanou zapomenuté vázičky nebo staré zásoby koření zasunuté hluboko ve skříňce. Důležité je, že už pravděpodobně nebudete mít lepší příležitost kuchyň pořádně vydrhnout, a proto se do toho pusťte právě teď. To samé platí pro podlahy, okna, prostory za kuchyňskými spotřebičemi a podobně.

Jestli se chystáte malovat, udělejte to hned

Není nezbytné kuchyň malovat, ale pokud to do budoucna plánujete, bylo by dobré udělat to rovnou. Nezáleží na tom, jestli se chystáte vymalovat stěny nebo jen přetřít skříňky. Stojí za to udělat to právě teď, než dovnitř všechno nastěhujete.

Přemýšlejte, kam všechno přijde

Popadněte bloček lepících papírků, projděte celou místnost a označte všechny poličky, skříňky i zásuvky podle toho, kam co přijde. Pokud byste věci vyskládávali rovnou z krabice, mohlo by se stát, že byste je museli několikrát přerovnávat. Jděte na to raději strategicky a všechno dopředu zorganizujte.

Nachystejte si odkládací krabici

Až budete vybalovat, připravte si krabici, do které budete ukládat věci, o kterých si ještě nejste jistí. V ideálním případě jste se zbavili věcí, které nepotřebujete už při balení. I když jste si něco přivezli s sebou, ještě to neznamená, že si to musíte nechat. Krabici si můžete nechat doma během následujícího měsíce, a potom uvidíte, jestli věci v ní ještě využijete. Pokud ne, můžete je klidně darovat někomu, komu se budou hodit. Zde jsou další obecné tipy, jak si stěhování usnadnit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47