Tísníte se v malé garsonce? Opatřete si rozkládací nábytek

 Dům 
07. června 2018 15:18 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Spaní pro návštěvy zajistí rozložitelná pohovka Shutterstock
Sníte o velkém bytě nebo rodinném domě, ale zatím je váš život stísněný v jedné malé garsonce? Ušetřete v ní prostor pomocí rozkládacího nábytku. Sáhnout můžete po rozkládací sedačce, stolku na kolečkách, ale i stohovatelné židli.

Výhodou malého bytu je, že se dá snadno udržet pořádek, ale zase v něm nesmí být příliš mnoho nábytku, aby se v něm člověk vůbec pohnul a nezakopával na každém kroku o něco jiného. Při kupování nábytku je však potřeba myslet na věci, které nesmí chybět.

Dvě osoby

Myslete na úložný prostor, police, místo pod lůžkem nebo šatní skříň na míru. I když třeba žijete v garsonce sami, musíte počítat s tím, že k vám někdy přijde návštěva, takže je potřeba byt přizpůsobit alespoň pro dvě osoby. Co se týče barev, každý si může vybrat podle libosti.

Hodit by se mohl rozkládací gauč. Nejenže se na něm dá sedět od rána do večera, sledovat televizi a také spát, ale když ho rozložíte, může se na něm vyspat třeba i návštěva, která k vám zavítá. Samozřejmě sami můžete mít postel za pojízdnými dveřmi, které z garsonky vytvoří jakési dvě místnosti.

I když za pojízdnými dveřmi nebo stěnou nebudete mít klasickou ložnici s nočním stolkem a skříněmi, přece jen vám to přinese trochu soukromí. Kupte si také postel, která bude mít úložný prostor. Hodit se bude nejen na pokrývky, ale také třeba v létě na zimní věci a zase naopak.

Moc místa zabírají křesla. Pořídit si ale můžete různobarevné pletené pufy, Je to takový pohodlný bobek z polyesterových kuliček, který ani není těžký, takže ho lehce zastrčíte do kouta. V případě potřeby ho vytáhnete a kamarádi, kteří už se nevlezou na sedačku, nemusejí sedět na zemi.

Barový pult

Stolek můžete mít na kolečkách a taky ho v případě prostorové nouze odstrčit do kouta. Můžete mít ale také i menší stolek u stěny se židlí, na kterém se najíte, ale můžete tam i pracovat. Posloužit může i stolek v podobě barového pultu, který má u sebe dvě barové stoličky. Hodí se jak k jídlu, tak k práci. O chybách při stavbě rodinného domu jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47