Vytěžte z minimalismu to nejlepší a zároveň si zachovejte svůj styl

 Dům 
26. června 2018 15:00 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Jak využít prvky minimalismu, i když to úplně není náš styl Shutterstock
Přiznejme si, že minimalisticky zařízený byt působí mnohem úhledněji a organizovaněji než byt někoho, kdo dává přednost barvám a rozmanitosti. Druhý typ lidí si ale od minimalistů může vypůjčit alespoň několik užitečných designových tipů, a zároveň si zachovat svůj jedinečný styl.

Udržujte povrchy co nejméně zaskládané

Čisté povrchy stolů a skříněk patří do nejvýraznějších znaků minimalismu. Pokud se ale rádi obklopujete hezkými věcmi, určitě je také chcete mít vystavené. Kompromis vytvoříte, když vystavíte pouze několik oblíbených kousků. Neplatí to jen pro dekorace, ale také pro předměty každodenní potřeby. V koupelně například postavte na umyvadlo pouze kartáček a pastu, všechno ostatní ukliďte do skříňky. Dostanete se tak alespoň napůl cesty k lepší přehlednosti a uklizenosti.

Při kupování nábytku vybírejte neutrální barvy

Milovníci minimalismu si libují v neutrálních barvách, jako jsou černá, bílá a šedá. Naopak ti, kteří se rádi obklopují množstvím hezkých věcí, rádi využívají celou barevnou paletu. Přijatelným řešením by tedy mohlo být pořízení neutrálního nábytku, který můžeme následně doplnit barevnými dekoracemi. Vzhled místnosti se tímto způsobem alespoň částečně zjemní.

Roztřiďte vše podle barev

Když už je řeč o barvách, nevypadá vše lépe, když je to roztřízené podle barev? Když seřadíme oblečení, povlečení nebo třeba knihy podle barev, náš domov bude okamžitě působit organizovaněji a jednodušeji.

Udělejte si místo

Praví minimalisté se snaží množství kousků nábytku v bytě co nejvíc snížit. Pokud se ale nechcete ničeho zbavovat, existuje řešení i pro vás. Tím, že přitlačíte nábytek ke stěnám, prostor budete vypadat větší a méně chaotičtější, než ve skutečnosti je.

Schovejte zbytečnosti

Všeobecně se doporučuje, abyste se zbavili věcí, které vám nepřináší radost. Pokud ale nechcete dávat nic pryč, nejlepší, co můžete udělat, je věci, které nemusí být pořád na očích, uklidit. Ukládání do zásuvek a skříněk je dobrý začátek, jestli se ale chcete posunout ještě dál, investujte do úložného prostoru, který zvládne dvojí funkci. Košíky, které se vejdou pod postel nebo pohovka se skrytým úložným prostorem jsou vkusné doplňky, které vám pomohou očistit domácnost od věcí, které nemusí být pořád nezbytně na očích. Zde je výčet dalších výhod minimalismu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008