Chcete kuchyň podrobit úpravám, ale nevíte si rady? Pomoci vám může umění Feng Shui

 Dům 
17. července 2019 15:47 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zkuste si zařídit kuchyň podle Feng Shui Depositphotos
Rozhodli jste se kuchyň podrobit úpravám, ale nevíte si s tím rady? Zkuste ji zařídit podle umění Feng Shui, podle kterého vám může správné zařízení kuchyně dokonce pomoci nalézt vnitřní harmonii a klid.

Při zařizování kuchyně se nejprve zaměřte na místo, kde by se minimálně u večeře měla setkat celá rodina, a to u jídelního stolu. Při výběru myslete na to, že se u něj musíte cítit uvolněně a klidně. Materiál volte na přírodní bázi, dřevěný stůl přinese do vztahů a rodiny pevnost a stabilitu.

V případě, že máte vysněný kovový nebo skleněný stůl, zkuste jejich tvrdost utlumit alespoň ubrusem nebo prostíráním. Oválný nebo kulatý jídelní stůl umístěte tak, aby zeď byla za vašimi zády. Získáte tím pocit větší opory. Směrem ke stolu by neměly mířit žádné ostré hrany nábytku nebo polic.

Sporák - srdce kuchyně

Podle Feng Shui hraje významnou roli i umístění sporáku. Pokud je to jenom trochu možné, postavte jej tak, aby kuchař při vaření mohl mluvit s ostatními lidmi v kuchyni a nebyl zády ke dveřím. Ideální nasměrování je směrem ke vchodovým dveřím. Pokud je to z nějakého důvodu nemožné, umístěte nad sporák zrcadlo tak, aby bylo dobře vidět na vchod. Vyhněte se však umístění sporáku v rohu místnosti.

Při výběru dejte přednost plynovému hořáku, protože vám vytvoří přímý oheň. Sporák sousedící s dřezem či ledničkou se stává špatným energetickým centrem, proto je dobré tyto části kuchyně situovat tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Co se týče mikrovlnné trouby, kvůli proudění pozitivní energie ji přesuňte od sporáku dál, nejlépe na pracovní desku nebo pult v jiné části kuchyně. O základních pravidlech pro stále čistou kuchyň jsme psali zde.

Při malování sáhněte po pastelových barvách. Skrývají v sobě totiž harmonii. Stará dobrá klasika v podobě bílé barvy je zase symbolem kýžené čistoty a je vhodné ji propojit například s kovem. V případě, že máte malou kuchyň, vymalujte ji světlou barvou, čímž ji krásně provzdušníte a zesvětlíte. K optickému zvětšení dopomůžou také pomocníci v podobě zrcadel.

Pamatujte, že i v kuchyni musí být dostatek světla a prostoru. Může zde vládnout mírný, ale zvládnutelný chaos. Nenechávejte v místnosti nic nefunkčního a rozbitého.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47