Drobné úkony, které vám v budoucnu pomohou s tříděním věcí

 Dům 
05. října 2018 13:19 / Marie Popelková
  1
📷
5 fotografií v galerii
Zbavte se věcí, které už nepotřebujete Shutterstock
Domov zbavený zbytečných věcí není položka, kterou byste si mohli odškrtnout ze seznamu úkolů, které je potřeba udělat. Je to spíše životní styl. Něco, na co si musíte dávat pozor během celého roku a čas od času ještě navíc udělat pořádnou čistku a zbavit se nárazově věcí, které už nepotřebujete.

Zde je několik tipů, jak si doma vytvořit systém, který vám pomůže identifikovat věci, které později vyřadíte.

Trik s ramínky na šaty

Otočte všechny ramínka na šaty tak, aby háčky směřovaly k vám. Když si na sebe něco oblečete, vraťte daný kus zpátky do skříně tak, aby háček směřoval na druhou stranu. Až budete příště třídit oblečení, uvidíte, že kousky, jejichž ramínka jsou stále otočena k vám, jste na sobě neměli už věky, a proto je můžete s klidem v duši darovat.

Trik se spínacím špendlíkem

Co se týče oblečení, které nevěšíte na ramínka, můžete na jejich lísteček nebo poutko na pásek připevnit malý spínací špendlík. Když si na sebe oblečení vezmete, špendlík sundáte. Obdobně jako s ramínkovým trikem, až se vrátíte k třídění oblečení, cokoliv na sobě pořád bude mít špendlík, můžete vyřadit.

Označte věci washi páskou

Předměty z kuchyně a koupelny můžete označit washi páskou. Kdykoliv něco použijete, pásku sloupnete. Až budete vyřazovat věci, které nepoužíváte, ty které na sobě budou mít pásku, můžete darovat mezi prvními.

Rovnou vše uložte do krabice

Možná úplně nejjednodušší řešení pro co nejminimalističtější domov je uložit vše, co se chystáte třídit, rovnou do krabic. Pokud se vám například příliš rozrostla vaše sbírka bot a rádi byste ji trochu zredukovali, uložte ji celou do krabice. Potom ji dejte do garáže, pokoje pro hosty, nebo pod postel. Když si vzpomenete, že z krabice něco potřebujete, najděte to a vraťte to zpátky do vašeho každodenního života. Až uběhne určitý čas, můžete klidně darovat cokoliv, co jste doteď nepoužili, a tudíž to zůstalo v krabici.

Zbavte se věcí, které nepotřebujete

Ve chvíli, kdy budete vědět, čeho se můžete bez obav zbavit, zvažte, komu by se vaše věci mohly dále hodit. Zde je seznam věcí, kterých se můžeme zbavit nejen proto, abychom vdechli nový život do našeho domova, ale také proto, abychom nový život věnovali předmětům, které už nepotřebujeme. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47