Jak vybavit toaletu? Je dobré znát některé zásady

 Dům 
21. února 2019 10:22 / Bronislava Silná
  1
📷
4 fotografie v galerii
Pro toaletu platí řada zásad, které je dobré dodržet Pixabay
Mnoho lidí má tendenci WC podceňovat. A přitom tam trávíme relativně dost času a potrubím tam proteče i dost vody. Máme některé nápady, které vám pomohou tuto místnost zútulnit.

Někdy je záchod napevno zabudován v bytovém jádře, jindy jsme při rekonstrukci či stavbě postaveni před možnost si umístit záchod tak, jak chceme. V obou případech je ale dobré znát některé zásady.

Umístění v rámci bytu

Toaleta by měla být snadno dostupná, zejména z ložnice a dětského pokoje. Naopak by neměla být v blízkosti kuchyně a obýváku. Důvod je prostý. Člověk na toaletě by pak neměl dostatek intimity k vykonání potřeby a případné pachy, které by větrací systém neodvětral, by šly přímo do místnosti.

Toaletu se také hodí dát směrem na neosluněnou stranu bytu či domu. Nebude tak zabírat místo obytným místnostem a nebude na toaletě zbytečné vedro během léta.

Vybavení

Existuje nepřeberná škála možností, jak vybrat mísu na nové WC. Vždy byste ale měli při výběru respektovat otázku úspory vody. Toto téma je vzhledem k dlouhotrvajícímu suchu stále aktuální. Ceny vody jsou nahoru, a právě splachování je moment, kdy lze ušetřit poměrně hodně peněz. Navíc můžete použít toaletu, kde do nádržky na splachování teče voda po umytí rukou. Zde budou úspory mnohem vyšší.

Pokud máte větší místnost, uvažujte o instalaci pisoáru a bidetu. Zvýšíte tím hygienickou úroveň i komfort.

Chodíte-li v bytě naboso, určitě není špatné mít na chladné dlažbě nějaký kobereček. Jen ho nesmíte zapomínat pravidelně prát.

Je dobré dbát na instalaci kvalitního odvětrání. V tom nejjednodušším případě půjde o okno s možností ventilace. Doporučujeme ale instalovat sací odvětrání, které se spustí spolu s rozsvícením světel nebo naopak automaticky po jejich zhasnutí na určitou dobu. Další zajímavé informace o větrání si můžete přečíst v článku zde.

Patříte-li mezi osoby, které potřebují na záchodě trávit hodně času, může být dobré zde mít hudbu a stojan na časopisy.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve