Fén na vlasy má v domácnosti nečekaně široké využití. Pomůže vám i s úklidem

 Dům 
13. května 2020 08:43 / Eva Vogelová
  2
📷
6 fotografií v galerii
Fén emusíte použít pouze na vlasy  JumpStory
Fén na vlasy má doma patrně téměř každý. Kromě vysoušení vlasů ho můžete použít i k jiným činnostem. Jde totiž o multifunkčního pomocníka v domácnosti. Zjistěte, s čím vám může pomoci.

Fén na vlasy má spoustu využití, o kterém ví málokdo. Byla by škoda ho použít pouze na vlasy. Usnadní vám úklid, poradí si s námrazou v lednici a pomůže vám s opravou sprchového závěsu. Přečtěte si, co dalšího dokáže.

Srovnání brýlí

Nedrží vám dobře brýle na obličeji? Můžete je upravit s pomocí fénu na vlasy. Tato finta jde udělat pouze s plastovými brýlemi. Nahřejte si fénem nožičky brýlí. Po chvíli plast začne být poddajný, a v tu chvíli můžete s nožičkami hýbat podle libosti.

Rychlé usychání laku na nehty

Štve vás, jak dlouho usychá lak na nehty? Když si lakujete více vrstev, trvá vážně dlouho, než lak zaschne. Během toho čekání nemůžete bohužel na nic sáhnout, jinak by se vám lak mohl snadno rozetřít. Vezměte si na pomoc fén. Namiřte s ním na nehty a za chvíli je budete mít suché.

Úklid prachu

Nebaví vás utírání prachu nebo vám na něj nezbývá moc času? Tuto potíž vyřešíte s pomocí fénu. Nastavte ho na studený vzduch a namiřte ho na police s prachem. S fénem se vám patrně nepodaří uklidit prach precizně, ale většina bude pryč.

Odmrazování lednice

Odmrazování lednice rozhodně není zábavná činnost a bohužel mnohdy může zabrat i několik hodin. Proces odmrazování lednice můžete urychlit s pomocí fénu. Lednice musí být vypnutá. Fénem namiřte na vrstvu námrazy. Měli byste si však dát pozor na to, aby se fén nedostal do bezprostředního kontaktu s ledem.

Narovnání plastového závěsu

Máte u sprchy plastový závěs? Kvůli častému používání se závěs brzy pomačká. Udělají se na něm nevzhledné záhyby. Zapněte si fén a každou vrásku na závěsu nahřejte. Po chvíli se sama narovná. Fén byste u závěsu neměli držet moc blízko, abyste ho nepropálili. Dále čtěte: Ocet je velmi dobrý pomocník v domácnosti, ale viry s ním nezlikvidujete.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47