Nevyhazujte čajové pytlíčky do koše. Budou se vám ještě hodit

 Dům 
04. května 2020 09:04 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Čaj regeneruje polámané vlasy  Depositphotos
Pijete čaj každý den? Zbude vám z něj čajový pytlíček, který patrně vyhazujete do koše. Děláte chybu. Čajové sáčky se vám budou v domácnosti náramně hodit. Vynahradí vám i vlasovou kosmetiku. Zjistěte, jak čajové pytlíčky můžete prakticky využít.

Mnoho z vás si jistě bez horkého šálku čaje nedokáže svůj den představit. Vezmete si pytlíček čaje a zalijete ho horkou vodou. Necháte ho vylouhovat a následně čajový sáček odstraníte. Málokoho by totiž napadlo, že čajový pytlík má široké využití v mnoha směrech.

Čaj regeneruje a vyživí vlasy

Máte pocit, že vaše vlasy trpí? Lámou se, jsou slabé a nemají dostatečný lesk? S tím vám mohou pomoci čajové pytlíčky. Po vylouhování čaje sáčky znovu převařte ve vodě. Získáte odvar, který můžete použít na své vlasy namísto běžných kondicionérů. Čaj dokáže vyživit vlasovou pokožku a regeneruje poškozené vlasy. Pokud máte světlé vlasy, použijte zelený čaj. Na tmavé vlasy můžete vyzkoušet černý čaj. První výsledky uvidíte po opakovaném použití.

Čaj nahradí ústní vodu

Ústní vody jsou poměrně drahé. Není nutné si je pořizovat, protože čaj vám udělá podobnou službu. Má dezinfekční účinky, pomůže vám se zbavit zápachu z úst a zdárně bojuje proti zubnímu plaku. Použitý čajový sáček znovu vyvařte. Odvar použijte na pravidelné vyplachování úst. Čaj má jedinou vadu, může vám trochu zabarvit zuby. Z toho důvodu ho kloktejte pouze malou chvíli.

Čaj pohlcuje nepříjemné zápachy

Čaj dokáže neutralizovat zápachy. Pokud vám zapáchá třeba lednička, položte vylouhované čajové pytlíčky na malý tácek a vložte je do ní. Každé dva dny čajové sáčky vyměňte za nové a zápach bude zanedlouho pryč. Čajové pytlíčky vám pomohou i se zápachem v koši či kočičím záchodku. Vůně čaje přitahuje kočky, což se hodí, když se je snažíte naučit vykonávat potřebu pouze v záchodku. Pytlíčky smíchejte s kočičím stelivem.

Čaj odmastí nádobí

Mastnota na nádobí je věčným problémem. S čajovými pytlíčky ho však můžete odmastit poměrně snadno. Obsahují totiž kyselinu tříslovou, která dokáže rozpustit tuky. Nalijte do mastné nádoby horkou vodu a vhoďte do ní několik použitých čajových sáčků. Nechte je působit několik hodin a nakonec nádobí pouze opláchněte.

Čaj odpudí pavouky, mravence a hlodavce

Stěhují se vám dovnitř mravenci a pavouci? Možná vás trápí i škrábající myši na půdě. Nastražte na ně neobvyklou past. Použité čajové sáčky položte do míst, kde se mravenci, pavouci a hlodavci pohybují. Jeden čajový pytlík vám stačit nebude. Rozmístěte je ve větším množství. Na jaře se kromě mravenců setkáte i s klíšťaty. Ubraňte se jim s pomocí bylin.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008