Jak upravit zahradu, když si chcete pořídit venkovní mazlíčky

 Mazlíčci 
09. července 2017 12:46 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Přichystejte vhodné podmínky vašim mazlíčkům, ještě než si je pořídíte. internet
Myslíte si, že vaše zahrada je pro venkovní mazlíčky perfektní? Když ho necháte na zahradě bez dozoru, mohlo by se mu něco stát. Proto případná nebezpečí zjistěte s předstihem a pokuste se jim předejít.

Ujistěte se, že vaše zahrada je bezpečná pro domácí mazlíčky. Nezbytná je zatravněná plocha. Rozhodně není vhodné chovat psa nebo kočku pouze na betonovém nebo kamenném povrchu. V létě je takový povrch pro zvířecí tlapky příliš horký a v zimě zase moc studený. Než si pořídíte mazlíčka, zvažte rozšíření plochy trávníku, aby se vašemu zvířeti chodilo pohodlně.

V létě je nutností stín. Váš mazlíček by se mohl přehřát, pokud by na zahradě nebylo žádné místo, kde by se mohl schovat před sluncem. Zajistěte, aby měly vaše zvířata k dispozici dostatek stínu kdykoliv jej budou potřebovat.

Pro bezpečné prostředí pro vašeho mazlíčka je dále potřeba plot, který zabrání jak útěkům vašeho mazlíčka, tak vstupu na zahradu cizím zvířatům. Oplocení musíme přizpůsobit velikosti našeho zvířete. Také je třeba se ujistit, že se váš pes nemůže ven prohrabat. Dá se zvolit i plot, který udrží vevnitř kočku. Je z materiálu, který neláká ke šplhání.

Ještě před pořízením zvířete promyslete, že vaše zahrada splňuje všechny z uvedených bodů. Jen tak předejdete nebezpečím, které by vašeho mazlíčka mohla venku potkat.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47