Upečte vašemu psovi narozeninový dort, který mu neublíží

 Mazlíčci 
07. května 2020 15:25 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Klasický dort určený pro člověka může psovi velmi ublížit Depositphotos
Nejenom lidé, ale také psi mají své narozeniny. Co však vašemu čtyřnohému mazlíkovi dopřát, aby oslavenci nebylo nakonec špatně od žaludku?

Psi jsou v mnoha rodinách bráni jako právoplatní členové. Jezdí s vámi na dovolenou, spí s vámi v posteli, na Vánoce mají pod stromečkem dárek. A samozřejmě se nezapomíná ani na oslavu narozenin. Vybrat vhodný dárek asi nebude problém, ale co dopřát pejskovi za dobroty, aby neskončil se zkaženým žaludkem na veterině?

Legrace z rozbalování

Každého psa určitě potěší jakákoliv hračka. A už při rozbalování je radosti plná místnost. Dárky však mohou být i praktické, kdy mazlíčkovi můžete koupit nějakou výbavu. Například nový obojek, měkký pelíšek nebo pohodlný postroj.

Pozor na dobroty

Co se týče samotného narozeninového pohoštění, mějte na mysli, že zvířátko není člověk a lidská strava mu může velice ublížit. Zvláště, pokud je v nich sůl, koření, cukr nebo čokoláda. Proto je určitě vhodnější pořídit mazlíkovi pamlsky, které jsou pro něj určené, nebo uvařit pamlsky vlastní. A to včetně dortu. Existují speciální zvířecí dortové směsi, které jsou k zakoupení v chovatelských potřebách, ale stejně dobře můžete vytvořit vlastní dort. Není to nic těžkého.

Suroviny

  • psí piškoty
  • masová konzerva
  • pamlsky
  • dortová forma
  • potravinářská fólie

Postup

Dortovou formu vyložte potravinovou fólií. Dno pokryjte jednou vrstvou piškotů. Na ně naklaďte masovou konzervu, ideálně s rýží. Tu si však můžete uvařit i sami a přidat k masu. Pro lepší konzistenci dortu ji mírně rozvařte. Vše pořádně promíchejte a naklaďte na piškoty. Nechejte v lednici chvíli odležet a dort nakonec dozdobte psími pamlsky ve formě tyčinek. Ty si můžete rovněž sami připravit. Recept jsme psali zde.

Všeho s mírou

Tímto se opravdu řiďte. Mazlíkovi dejte přiměřenou dávku dobrot, aby mu nebylo špatně. S bolavým bříškem by si oslavu příliš neužil. Věřte, že pro psa je nejdůležitějším prvkem při oslavě společně strávený čas. Pokud nejste příznivci oslav, tvoření dortů a nakupování dárků, stačí vzít vašeho chlupáče na jeho oblíbené místo, nebo si celý den hrajte.

Jak je to se svátkem 

Psi mohou slavit nejenom své narozeniny, ale také jmeniny. Existují totiž také speciální kalendáře, kde můžete nalézt nejrůznější jména mazlíčků. Pokud má váš chlupáč jméno, které v něm není, pak si jednoduše určete vlastní den, kdy bude mít svátek. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod