Dopřejte vaší kočce kokosový olej. S její srstí i zažíváním dokáže zázraky

 Mazlíčci 
05. dubna 2020 11:09 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kokosový olej má řadu prospěšných látek, které pomáhají i zvířeti Internet
Mít zdravou kočku, která má krásnou a lesklou srst, to je sen každého chovatele. S tím vám může pomoct jedna oblíbená surovina. Kokosový olej.

Kokosový olej má vysokou biologickou hodnotu, spoustu aktivních látek a vitaminů a výborné detoxikační účinky. Je to zkrátka multifunkční zázrak, který se používá nejenom v kosmetice, ale také potravinářství. Pleti poskytuje dokonalou výživu, používat jej můžete i na celé tělo, dokonce je skvělý také pro miminka. Můžete jej užívat i vnitřně. Jedna lžička denně vám zajistí nejen dostatek zinku, selenu, vitaminů A, D, E a K, ale také nenasycených mastných kyselin. Jeho úžasné účinky můžete dopřát také své kočce. Budete překvapeni, jak jí prospěje.

Lepší srst i kůže

Trápí-li vaši kočičku suchá kůže nebo špatná kvalita srsti, vezměte si na pomoc kokosový olej. Malé množství zahřejte v dlaních nebo ve vodní lázni a vetřete je do pokožky svého mazlíčka. Nechejte působit mastné kyseliny a antioxidanty, aby dodaly kůži potřebné látky. Výsledky uvidíte již za pár dnů.

Na dobré trávení

I kočky mohou občas potrápit zažívací problémy, které mohou být spojeny s nevhodnou stravou. Zkuste jí do krmiva zamíchat trochu kokosového oleje. Ten je totiž mírně projímavý a může pomoci i vaší kočce. Navíc jí tím prospějete hned dvakrát. Kokosový olej totiž zabraňuje vzniku střevních infekcí a zlepšuje vstřebávání živin ve střevě. Kromě toho pomůže kočce snadněji vykašlávat chlupy, tzv. trichobezoáry. Ty mohou způsobit také celou řadu vážných komplikací. Více na toto téma jsme psali zde.

Zlepšuje mobilitu

Artritida může trápit nejenom člověka, ale také zvíře, kočku nevyjímaje. Pokud je to případ i vašeho mazlíčka, zkuste mu ulevit pomocí kokosového oleje, který má protizánětlivé účinky. Použít jej můžete jako mazadlo, ale i jako doplněk stravy, který pomáhá zlepšit metabolismus. 

Jak zařadit olej do stravy

Bohužel i kokosový olej může vyvolat alergickou reakci. Proto při jeho zařazení do stravy kočky postupujte pomalu. Začněte tím, že dáte kočce olízat malé množství oleje, abyste zjistili, zda nebude alergická na tuto látku. Pokud se neobjeví žádná reakce během 2 – 3 hodin, můžete jí běžně přidávat 1/8 čajové lžičky do jídla. Denní dávka kokosového oleje by neměla překročit 1/4 čajové lžičky. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008