Potěšte čtyřnohého přítele! Upečte mu psí sušenky

 Mazlíčci 
28. února 2018 14:34 / Marie Popelková
  1
📷
3 fotografie v galerii
Stačí dvacet minut v troubě a pamlsek je hotový Shutterstock
Pejska nemusíte krmit a odměňovat pouze kupovaným jídlem, den mu můžete zpříjemnit netradiční dobrotou. Pusťte se doma do pečení sušenek pro vašeho čtyřnohého mazlíčka.

Speciální sušenky s tuňákem zachutnají každému pejskovi. K výrobě nebudete potřebovat žádné speciální suroviny. Postačí hrnek rozdrcených ovesných vloček smíchaných se stejným množstvím kukuřičné mouky. Hlavní chuť dodá tuňák. Postačí jedna plechovka drceného tuňáka ve vlastní šťávě, kterou přidáme do misky s moukou a vločkami. Nyní je potřeba 1/4 lžičky prášku do pečiva nebo sody, polovina hrnku vody a vše důkladně smícháme a vytvarujeme těsto.

Těsto necháme několik minut odležet a následně ho vyválíme na tloušťku jednoho centimetru. Vykrajujeme tvary pomocí formy v podobě psí kosti, které pokládáme na pekáč vyložený pečicím papírem a necháme je na něm tři minuty odpočinout. Následně sušenky pečeme na 200 °C asi dvacet minut dokud nebudou mít zlatavou až nahnědlou barvu.

Radost pejskovi uděláte, i pokud upečete játrové sušenky. Recept je jednoduchý, do mixéru dáte půl kila hovězích jater, mohou být i kuřecí. Stejné množství ovesných vloček, tři vejce a trošku majoránky. Všechny ingredience rozmixujeme, těsto rozetřeme rovnoměrně na plech vyložený pečicím papírem a pečeme dvacet minut při 200 °C. Po upečení ihned rozkrájíme na malé kousky.

I s masem

Po masových psích plackách se jenom zapráší. V míse smícháme 250 gramů mletého masa, vejce a hrnek ovesných vloček. Vše zpracujeme do těsta a vytvoříme placičky. V troubě na pečicím papíře pečeme asi dvacet minut při 180 °C.

Pokud se chystáte experimentovat a vymýšlet vlastní recepty, myslete na to, že existují potraviny a přísady, které by vašemu psovi mohly velmi ublížit. Blíže jsme o nich psali zde. Některé potraviny způsobují psům plynatost, ale jiné mohou vašemu čtyřnohému mazlíčkovi způsobit daleko větší zdravotní komplikace. Rozhodně se vyvarujte:

  • avokádu
  • rozinkám
  • čokoládě
  • česneku
  • droždí
  • čaji
  • soli
  • houbám
  • mléčným výrobkům s vysokým obsahem tuku
  • syrovým játrům a syrovým vaječným bílkům
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47