Línající srst už nemusí být noční můrou. Zkuste naše triky na odchlupení mazlíčka

 Mazlíčci 
14. února 2021 15:35 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Také naši zvířecí kamarádi mají své dny Depositphotos
Blížící se jaro bude po podzimu znovu obdobím výměny srsti u našich mazlíčků. Psí či kočičí chlupy pak budete mít zase snad úplně všude. Pokud nemáte to štěstí, že váš miláček nelíná, jistě oceníte naše rady.

Pokud z jakéhokoliv důvodu nechcete nebo nemůžete vašeho čtyřnohého přítele vyčesávat, můžete na to jít s vysavačem, válečkem nebo obyčejnými gumovými rukavicemi.

Pohladit a odchlupit

Úklidové gumové rukavice jsou tím nejjednodušším a zároveň léty prověřeným způsobem, jak na psí či kočičí chlupy vyzrát. Postup je jednoduchý: navlékněte si rukavice, navlhčete je vodou a vašeho miláčka s nimi hlaďte. Podobného, i když ne tak kvalitního, efektu dosáhnete i navlhčenou rukou. Existují i speciální rukavice na vyčesávání srsti, jak můžete vidět ve fotogalerii. Tohoto skvělého pomocníka obzvláště doporučujeme.

Samolepicí válečky

Možná doma máte váleček na dočištění oblečení před odchodem z domu. Principiálně existují dva druhy takových válečků. První jsou tvořeny lepicími papírovými pruhy, které se průběžně odmotávají, druhé pak měkkou omyvatelnou gumou. Oba mají své výhody i nevýhody. Jeden vyžaduje výměnu papírových válečků, druhý časem ztrácí svoji lepivost. Přesto jsou to vynikající pomocníci i na zbavení se zvířecí srsti. 

Vysavač je kamarád

Většinou se domácí zvířata vysavače bojí. To nic nemění na faktu, že můžete vyzkoušet speciální nástavec určený přímo na vyčesávání zvířecí srsti. Jakmile váš mazlíček zjistí, že je tato procedura docela příjemná, jistě se jí nechá bez odmlouvání podrobit. Nezapomeňte pak na obligátní odměnu v podobě pamlsku. Čtěte také: Zdravotní stav psů odhalí i jejich srst. Je třeba o ni dobře pečovat.

Zázračná sušička

Zatímco před pár lety byla sušička prádla spíše ojedinělou součástí domácnosti, dnes už je tomu jinak. A pokud máte doma línajícího psa či kočku, oceníte její funkce dvojnásobně. Při sušícím cyklu se totiž veškeré chlupy nachytají do filtru a vaše prádlo po vytažení vypadá, jakoby se nikdy s žádným zvířetem nesetkalo. Pokud tedy máte doma vhodný prostor, investice do sušičky bude jednou z nejlepších, jakou jste kdy udělali.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47