Zjistěte, jak vám prospěje spaní se psem

 Mazlíčci 
14. listopadu 2019 07:22 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Spaní se psem má pozitivní vliv na psychické zdraví  Depositphotos
Přemýšlíte o tom, že si svého pejska přizvete k sobě do postele? Někteří lidé spaní se psem považují za nehygienické. Nechtějí mít postel plnou chlupů a neustále ji uklízet. Možná se budete divit, ale spaní se čtyřnohým kamarádem na vás bude mít pozitivní vliv.

Pejskové už dávno neplní pouze role hlídačů. Většina lidí si je pořizuje k tomu, aby jim dělali společnost. Často je považují za čestné členy rodiny. Pokud svého čtyřnohého kamaráda máte opravdu rádi a on touží s vámi spát v posteli, nemáte důvod mu v tom bránit. Přečtěte si, co vám spaní se psem přinese do života.  

Budete méně vystresovaní

Pociťujete v poslední době velký stres? Máte spoustu starostí, které vám způsobují napětí? V tom případě byste si rozhodně měli svého čtyřnohého kamaráda vzít s sebou do postele. Blízká přítomnost mazlíčků výrazně snižuje stres a navozuje příjemné pocity.

Pokud trpíte úzkostmi či depresemi, spaní se psem bude vaše přírodní antidepresivum. Rozhodně rychleji usnete a ráno se probudíte dobře naladění. 

Budete se cítit v bezpečí

Pocit bezpečí je během spánku důležitý. Díky němu můžete usínat klidně. Možná máte strach z toho, že by vás mohl někdo chtít během noci vykrást či vám nějak ublížit. Tyto pocity nejsou neobvyklé.

Možná znáte někoho, komu někdo cizí vnikl do domu nebo se to stalo už i vám. V tom případě není divu, že se občas bojíte spát. Vezměte si k sobě do postele svého čtyřnohého kamaráda, díky kterému budete mít pocit, že se vám nemůže nic stát.

Upevníte si mezi sebou pouto

Možná máte pocit, že přátelské pouto s vaším psem už nemůže být větší. Když ho přizvete k sobě do postele, uvědomíte si, že jste se mýlili. Stane se z vás nerozlučná dvojka. Společné spaní v posteli má údajně i pozitivní vliv na výcvik. Když pejskovi dovolíte s vámi spát, bude vás více poslouchat.

Snadněji se zahřejete

Počasí se ochladilo, což znamená, že byste měli trochu více topit, aby vám nebyla zima. To vás však bude stát více peněz. Zabalte se večer raději do peřiny a přizvěte si do ní i svého chlupáče. Pes vás zahřeje, jeho srst funguje jako přírodní topení. Díky němu vám bude hned teplo a nebudete muset hodně topit. Dále čtěte: Necháte se olizovat od psa? Zjistěte, zda neděláte chybu

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47