Kuřecí na kari a mandarinkách. Chutně a rychle.
Potřebné ingredience
- Kuřecí prsní řízky
- Smetana ke šlehání
- Mandarinky (možno i v plechovce)
- Cibule
- Sůl
- Kari
- Rýže
- Trocha oleje
Postup
Dáme vařit rýži obvyklým způsobem. Na jeden hrnek rýže potřebujeme cca 2,5 hrnku vody. Vaříme nejprve zprudka, ale až se začne voda vařit, pokračujeme na mírném plameni. Když se voda vyvaří včas rýži vypneme a necháme pod pokličkou chvíli dojít.
Mezitím si rychle pokrájíme cibuli na kostičky, dáme na rozpálený olej a orestujeme. V mezičase si pokrájíme kuřecí maso a přidáme k cibuli. Když bude maso hotové, osolíme. Za chvíli přidáme mandarinky a kari. Až bude vše prohřáté a sjednocené, zalijeme smetanou a případně dochutíme. Necháme projít varem. Výsledkem bude chutný oběd nebo večeře a pokud postupujete zručně a máte vše připraveno, vejdete se do dvaceti minut.
Dobrou chuť.