Žehlení je pro mnohé ženy utrpením. To může změnit žehlící lis

 Ostatní 
07. listopadu 2017 14:28 / Marie Popelková
  0
📷
2 fotografie v galerii
S žehlícím lisem je žehlení hračka Shutterstock
Žehlící lis je ideálním řešením pro žehlení veškerého prádla. Od drobných utěrek, kapesníků až po velké ubrusy, prostěradla, povlečení, závěsy a další. Není problém se vrhnout na žehlení triček, košil a dalších náročnějších kusů prádla. 

Obsluha žehlícího lisu je jednoduchá a díky tomu si žehlení ulehčíte a předejtete stresu z hromad nevyžehleného prádla. Při používání žehlícího lisu si můžete zkrátit dobu žehlení až na polovinu nebo minimálně na čtvrtinu času, který trávíte žehlením a vámi vyžehlené prádlo na žehlícím lise bude mít podobu jak z profesionální čistírny nebo od výrobce oděvů.

Žehlící lis je speciálně tvarovaný a díky tomu jeho plochy pomáhají zvládnout vyžehlit i materiály, s kterými si žehlička tolik neporadí. Na žehlícím lise žehlíte šetrně, prádlo nenatahujete a tím neporušujete tolik vlákno a také i finančně se to vyplatí. Žehlící lis můžete použít jako suchý lis nebo lis s párou. Přesné nastavení páry odstraňuje možnost vzniku přehybů a viditelných nedostatků při ručním žehlení. Při žehlení párou je žehlené prádlo zahřáté stejnoměrně po celé žehlené ploše. 

Jak lis funguje?

Vezmete žehlící lis, na jeho plochu rozložíte oblečení, sklopíte horní část, napočítáte tři vteřiny, otevřete. Oblečení posunete a celý proces znovu zopakujete, tak máte za 15 vteřin hotovo!

Takové žehlení má několik výhod oproti žehlení klasickou žehličkou. Díky tomu, že po prádle nepřejíždíte žehličkou tam a zpět, se vlákna oblečení zbytečné nenatahují a nedeformují. Stejně tak nevytváříte různé nechtěné sámečky a faldíky, které pak musíte pracně znovu přežehlovat.

Další výhodou je horní deska lisu, která tlačí na prádlo a žehlí ho stejně jako několik žehliček. Šetříte tedy jak prádlo působením teploty na něj, tak elektřinu. Ale samozřejmě si lze na termostatu nastavit různé stupně stejně jako u žehličky. Podobně není nutný takový velký parní tlak. Někteří výrobci nabízejí dokonce i lisy pracující zcela bez páry, jiné jsou doplněny zásobníkem na vodu a páru dokáží vyrábět.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47