Carpaccio z červené řepy s parmazánem

 Ostatní 
05. ledna 2015 03:48 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Carpaccio z červené řepy s parmazánem Wikimedia Commons
Pojmem carpaccio se dá nazvat vše, co je nakrájeno na tenké plátky. Pokrm vznikl v roce 1950 v Benátkách a původním základem bylo hovězí maso a majonézová omáčka. Pečená řepa je momentálně hodně trendy potravinou. Kdo řepu moc nemusí, může ji zkusit ochutnat v malém množství jako předkrm.

Seznam ingrediencí (Pro 4 osoby):
• červená řepa 500 g
• čerstvý pepř
• sůl
• balzamikový ocet 1 lžíce
• citrónová šťáva 2 lžíce
• rukola 300 g
• parmezán 400 g

1. Řepu nasolíte, popepříte, naolejujete a zabalíte do alobalu. V troubě ji upečete na 180 - 200 stupňů cca hodinu a půl – zkrátka do změknutí.

2. Řepu nechte vychladnout , oloupejte a dejte ji do lednice pořádně vychladit, bude se potom lépe krájet!

3. Krájejte řepu na co nejtenčí plátky to jde. Aby se vám nelepily na nůž a netrhaly se, vždy nůž namočte ve studené vodě.

4. Až je budete mít nakrájené, rozprostřete je na velký talíř. Pokapejte citrónem, polijte i trochou balzamikového octa nebo potřete balzamikovou pastou.

5. Přidejte pepř, rukolu a hobliny parmezánu.

TIP! Carpaccio přesypeme piniovými semínky (můžeme je předem nasucho opražit). Podáváme s čerstvým pečivem.

Přejeme vám dobrou chuť!
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Známý šéfkuchař Ondřej Molina a slavný barman Tomáš Melzer umí připravit neskutečné dobroty i z toho,...

Styl

Zimní bundy od JD Sports - připravte se na Black Friday

Tech

Sporťák s kočičíma ušima byl posledním dílkem skládačky