Zažijte dobrodružnou dovolenou. Pronajměte si hausbót

 Ostatní 
17. dubna 2019 17:19 / Marie Popelková
  4
📷
5 fotografií v galerii
Na hausbótu zažijete to pravé dobrodružství Shutterstock
Rybaření je již v plném proudu a vás neláká nic jiného, než snídat vedle nahozené udice? Zažijte netradiční dovolenou ve zcela nové podobě. Pronajměte si hausbót.

Hausbót najdete nejčastěji ukotvený na břehu klidných řek nebo přehrad. V případě změny kotviště využívá vlečnou loď, jelikož hasbót není vybavený vlastním pohonem. Většina hausbótů je navržena s dispozičním řešením 2+1. Uvnitř najdete dvě pevná lůžka a stejný počet rozkládacích. Pokud chcete vyrazit s větší partou přátel, seženete i modely pro početnější skupiny.

Jaké je vybavení?

Polních podmínek se rozhodně obávat nemusíte, vybavení je téměř totožné s tím, které je například v rekreační chatce. Toaleta je v tomto případě řešena stejně jako u mobilních domů, suchým záchodem nebo plastovou jímkou, kterou si můžete nechat pravidelně vyvážet. Při ranní hygieně nemusíte skákat do vody, ale k dispozici je samostatná koupelna se sprchou. Kuchyně je u haubótů samozřejmostí. K vaření
poslouží dvouplotýnkový vařič. Počítat lze i se zavedenou elektřinou. Hausbóty jsou obyvatelné za každého ročního období, uvnitř totiž naleznete i plynová kamna.

Pro rybaření i relax

Pokud si chcete hausbót pronajmout především kvůli rybaření, poohlédněte se po dostatečně velké ploše pro pruty a veškeré rybářské pomůcky. Nahodit udici díky tomu můžete přímo z paluby. Pro odpočinek slouží terasa na horní palubě, která se dá využít ke grilování nebo k opalování. Před pronájmem je vhodné prozkoumat okolí. Myslete na to, že si budete muset někde nakoupit, případně zajít do blízkých restaurací na jídlo. Pokud máte děti, je vhodné mít v okolí dětské hřiště a sportovní vyžití. Jak vybrat správný rybářský prut, jsme psali zde.

Cena se odvíjí od velikosti i vybavení

Cena pronájmu se pohybuje zhruba od tří set korun na den. Vždy záleží na velikosti, vybavení a stáří hausbótu. Ve výsledku se však vyrovnáte cenám v průměrných hotelích. Pokud vám hausbót přiroste k srdci, budete velmi brzy zvažovat jeho koupi. Zajeté společnosti vám mohou nabídnout též dlouhodobý pronájem, což může být pro někoho báječným kompromisem před finálním rozhodnutím pro koupi.

Mořské nemoci

Pokud trpíte mořskou nemocí, na bydlení v takovém hausbótu rovnouzapomeňte. Jistě nechcete trávit každou noc na pohupující se posteli, kdykoli jen trochu foukne.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve