Tipy, jak prakticky využít v domácnosti alobal

 Ostatní 
02. prosince 2019 13:35 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
S pomocí alobalu si můžete naostřit nůžky Depositphotos
Alobal si většinou lidé pořizují proto, aby v něm uchovávali jídlo. Možná nevíte, že ho lze použít i jinými způsoby. Můžete s ním vyčistit stříbro či naostřit nože. Zjistěte, co dalšího s alobalem můžete provést.

Alobal se patrně najde v každé domácnosti. Jde o nedoceněného pomocníka, protože většina lidí ho používá pouze k uchovávání či zpracovávání potravin. Málokdo však ví, že toho zvládne mnohem více.

Přesouvání nábytku

Máte v plánu stěhovat či jen sunout nábytek z místa na místo? Jde o náročnou práci, kterou si však můžete trochu ulehčit. Pomůže vám v tom alobal. Mírně nadzvedněte nábytek a pod něj podsuňte alobal. Poté s ním můžete hýbat snadněji.

Zašlé stříbro

Povaluje se vám ve skříni stříbro, které nenosíte, protože je zašlé? Tuto potíž vyřešíte snadno s pomocí alobalu, jedlé sody, octa a mořské soli. Vezměte si misku a vystelte ji alobalem. Nasypte do ní polévkovou lžíci jedlé sody a mořské soli. Poté do misky nalijte zhruba půl hrnku octa.

Nakonec do misky nalejte vroucí vodu a vyskládejte tam všechny své stříbrné šperky. Nechte je tam působit pár minut. Poté stříbro vytáhněte, omyjte jej ve vodě a vyleštěte hadříkem. Mohly na něm totiž zůstat nějaké nečistoty.

Čerstvé banány

Kupujete si často banány, ale vadí vám, že moc dlouho nevydrží čerstvé? Tuto potíž lze snadno vyřešit. Připravte si alobal, který nastříhejte na menší části. Zmačkejte je a zabalte s nimi konce banánů. Díky tomu vám vydrží déle čerstvé.

Naostřete si nůž a nůžky

Otupily se vám nůžky a nemáte možnost je nijak nabrousit? Dejte šanci alobalu. Kus ho odstřihněte a několikrát přehněte, aby z něj vznikla silná vrstva. Čím větší bude, tím lépe a snadněji se vám povede nůžky naostřit.

Podél delší strany proužek rozstříhejte. Dávejte si pozor, aby na alobal dolehlo celé ostří. Několikrát to opakujte a vaše nůžky budou naostřené. To stejné můžete provést s nožem. Nebudete s ním alobal stříhat, ale krájet. Dále čtěte: Leží vám ve skříni starý povlak na polštář? Zjistěte, jak vám může být ještě v domácnosti užitečný.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve