Překvapte své děti originálním adventním kalendářem. Výroba zabere jen pár chvilek

 Ostatní 
30. listopadu 2019 09:11 / Veronika Prášilová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Originální adventní kalendář z plechovek Internet
Jestli máte malé děti, nejspíše se neubráníte pořízení adventního kalendáře. A nechcete-li je mírně řečeno odbýt koupí ordinérního kalendáře s čokoládovými penízky či podobnými sladkostmi, zkuste je překvapit vlastním výtvorem. Co ukryjete dovnitř je jen na vás, s několika originálními způsoby zabalení vám pomůžeme my.

Času, pravda, už není mnoho, a proto jsme vybrali takové adventní kalendáře, jejichž výroba zabere opravdu jen pár chvilek.

Pytlíčky s překvapením

Pokud máte doma dítka, která ještě nechodí do školy, budou jistě vděčná za jakékoliv překvapení. Vyrobte jim třeba kalendář z malinkých papírových sáčků, které můžete ozdobit různými vánočními motivy a mašličkou. Uvnitř můžete ukrýt různé dobroty, žvýkačky, malé hračky jako skákací míčky, nafukovací balonky, jojo a podobně. Pokud máte jednotlivé sáčky přichystány a náležitě nazdobeny, s pomocí kolíčků je v různém pořadí rozvěste například na provázek, který můžete pověsit do okna. Nezapomeňte především na to, že na každý pytlíček musíte napsat číslo dne, ve kterém se má otevřít.

Dvacet čtyři čehokoliv

Jak se můžete inspirovat v naší fotogalerii, využít se dá cokoliv, čeho doma najdete nebo dokážete sehnat na každý den adventního kalendáře. Ať už jsou to kelímky, obálky, ponožky, zavařovací sklenice nebo třeba ruličky od toaletních papírů. Výhodou pro vás je, že nemusíte mít dárky nachystané hned, klidně je přidávejte průběžně.

Tip

Pokud máte k dispozici malé látkové pytlíčky, bude kalendář vypadat ještě kouzelněji. Datum otevření na každý můžete nadepsat lihovou fixou nebo číslo dne na pytlíček jednoduše přišpendlete.

Pro starší děti

Pokud máte doma dítko starší, můžete pro něj vytvořit malý spořicí kalendář. Budete na ně potřebovat čtyřiadvacet skleniček od malých marmelád či pečených čajů a krabičku, do které všechny naskládáte tak, aby nebyl vidět jejich obsah. Do každé skleničky vložte libovolné mince s tím, že do poslední můžete schovat třeba bankovku, která bude vrcholem otevřeným na Štědrý den. Z takto naspořených peněz si pak může váš potomok koupit třeba něco vysněného v povánočních slevách. 

Pokud jste dočetli až sem, zdá se, že máte touhu tvořit. V tom případě vás nalákáme na další kreativní nápad, který můžete velmi jednoduše realizovat. Zkuste si na letošní Vánoce vyrobit vlastní dekorace z doma vyrobené samotvrdnoucí hmoty.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve