Jak se zbavit slimáků pomocí vaječných skořápek

 Zahrada 
28. května 2017 12:18 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Přírodní řešení, jak odradit slimáky od okusování vaší zeleniny. internet
Věděli jste, že můžete z vaší zahrádky odstranit slimáky pomocí skořápek od vajec? Je to velice efektivní a ekologické a zároveň tím hnojíte půdu!

V dnešní době vzrůstá obliba všeho, co je přírodní bez jakýchkoliv přidaných chemikálií. Pokud nechcete chemii používat ani proti škůdcům, ale máte problém s tím, že vám slimáci okusují úrodu, máme pro vás řešení! Vyzkoušejte vaječné skořápky.

Postup je velice jednoduchý. Nejprve začněte schraňovat skořápky od vajec. Můžete je opláchnout nebo den dva nechat vyschnout na talíři. K tomu, aby vyschly, je musíte ale hezky rozprostřít a oddělit od sebe. Když jsou suché, vložte je do pevnějšího plastového sáčku a rozšlapte je nohou, rozmixujte je kuchyňským robotem nebo je jednoduše rozmělněte rukou.

Nakonec rozdrcené skořápky rozmístěte pod vašimi rostlinami. Aby se na vaši zahrádku slimáci nevraceli, musíte každý týden přidávat nové skořápky. A to je vše!

Slimáci se budou vaší zelenině vyhýbat, protože nesnáší cokoliv ostrého nebo drsného. Další povrch, kterým jim vadí, je také kávová sedlina nebo hrubý písek. Pokud ale zvolíte skořápky, zároveň tím do půdy přidáváte vápník, takže ji současně i hnojíte.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum