Milujete růžovou barvu? Pořiďte si speciální pokojové rostliny

 Zahrada 
05. února 2018 16:14 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Prohlédněte si celou paletu odstínů růžové, kterou mohou pokojové rostliny mít Shutterstock
Většina z nás doma nejspíš má nějakou exotickou pokojovou rostlinu se zajímavými a neobvyklými tvary a vzory na listech. Zde je několik rostlin, ze kterých můžete vybírat, pokud byste si chtěli pořídit nový kousek v odstínech růžové, aby vám třeba ladil s ostatními barvami v interiéru.

Kalatea ‚Triostar‘ je oblíbená pro své výrazně zbarvené listy na škále od něžně růžové až po její nejsytější, tmavé odstíny. Pokud si ji pořídíte, dbejte na to, aby měla dostatek vlhka, ale buďte opatrní, abyste ji nepřelévali, protože ve vodě by stát neměla. Také se jí nedaří na přímém slunci, na kterém by mohla ztratit svoje krásné zbarvení.

Fitónie jsou známé pro svoje charakteristické barevné listy, které vypadají, jako by byly protknuty vlákénky nervů. Přestože nejčastější barva je bílá, můžeme najít i celou paletu odstínů růžové. Tyto rostliny potřebují nepřetržitě vlhkost a nikdy by neměly úplně vyschnout. Libují si i ve vyšší vlhkosti vzduchu. Není dobré je vystavovat plnému slunečnímu světlu, listy by mohly zhnědnout.

Ficus Doescheri je druh pokojových rostlin, kterým se lidově říká „fíkusy.“ Tyto rostliny jsou oblíbené pro svoji nenáročnost na pěstování, a to platí obzvláště pro ty, které mají žíhané listy. I když mohou dorůstat úctyhodných výšek, pokud netoužíte po tom, aby vám přerostly, zasazení do malých květináčů jejich výšku omezí.

Tradescantia Tricolor neboli počeštěně „Tradeskancie“ nejsou tak snadno k sehnání. Když už se vám ale podaří nějakou koupit, péče o ně je velmi snadná. Dávejte pozor, aby nebyly vystaveny přílišnému světlu, který by mohl listy spálit. Pokud se jim ho ale na druhou stranu bude dostávat málo, mohou ztratit barvu a vzor na listech.

Listy filodendronu načervenalého vypadají, jako by je někdo na náhodných místech přetřel štětcem růžovou barvou. Listy mohou být barvou pocákané, pruhované, žilkované nebo potečkované. Dobře se jim daří ve světlých prostorech, kde na ně ale sluneční paprsky nedopadají přímo. Libují si ve vlhké hlíně, ale voda vždycky musí mít kam odtékat.

Pokud si nejste jisti, zda rostliny zaléváte správně, zde je několik tipů, jak na to.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod