Jak si v zimě zkrášlit zahradu či terasu? Vyrobte si ledové lampy

 Zahrada 
03. března 2018 16:45 / Jan Novák
  0
📷
1 fotografie v galerii
Originální svítilnu vám sousedé budou závidět Internet
Mráz může být za jistých okolností inspirativní. Pokud spojíte jeho sílu s vašimi dovednostmi, můžete si třeba vyrobit krásné ledové lampičky. Vaši zahradu nebo terasu nebudou sice krášlit dlouho, ale i tak díky nim můžete s dětmi zažít nezapomenutelné chvíle.

Potřebovat budete formu na pečení, ideálně na bábovku, vodu, čajové svíčky a také nějaké ozdoby, ideálně přírodní, jako jsou například šípky, jeřabiny, zelené větvičky nebo mech. Hodit se mohou i květiny, které už ve váze nevypadají dobře a led jim vrátí svěžest.

Tvorba ledové lampy vyžaduje trpělivost

Promyslete si, jak by vaše lampa měla vypadat. Počítejte s tím, že bobule a další předměty, kterými ji zdobíte, ve vodě plavou. Než tedy do formy položíte další vrstvu, ta předchozí musí alespoň trochu zamrznout.

Když slabá vrstva vody s bobulemi zmrzne, pokračujete další vrstvou a pak další, až zaplníte postupně celou formu. Ideálně se tvoří při velkých mrazech, kdy se jednotlivé vrstvy rychle mění v led. A když není mráz, můžete vyrábět formy v mrazáku.

Ozdobu zahrady vám budou sousedé závidět

Když se ve formě vytvoří pevný led, vyklopte jej ven. Pokud se formy pevně drží, pusťte na ni horkou vodu. Led záhy povolí, odlepí se od stěn formy a snadno se vyklopí.

Pak můžete ledové lampy instalovat do zasněžené zahrady nebo na terasu. Uprostřed zapalte čajovou svíčičku a originální svítilna, kterou vám budou sousedé závidět, je hotová.

A až zima skončí a ledovou lampu vám sebere obleva, můžete si krásné a romantické prostředí zahrady, balkonu či terasy vytvořit pomocí solárního osvětlení. Jak na to, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod