Až vám zapadá zahrada sněhem, radujte se. Bílá peřina vám bude velkým pomocníkem

 Zahrada 
13. prosince 2020 15:00 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Je důležité pokrývku dobře rozmístit Depositphotos
První sněhovou nadílku máme za sebou, další nás dle předpovědi brzy čeká. Pokud jste majiteli zahrady, měli byste se z této informace radovat. Pokud totiž necháte bílou peřinu na těch správných místech, bude pro vás a vaše království velkým pomocníkem.

Takže pokud se i k vám přiženou sněhové mraky, rozhodně neklesejte na mysli a využijte tuto nadílku na maximum.

Ideální mikroklima při mrazech

Pokud není zima příliš tuhá, ale přinese s sebou sněhovou nadílku, je to pro zahrádkáře důvod k radosti. A to i pro případ, že by následovaly hodně mrazivé dny.

Sníh, který překryje na zahradě rostliny, jim totiž vytvoří takové mikroklima, že je ani případné mrazy neohrozí. A dokonce cibuloviny nebo růže jsou pod sněhem velmi rády. A pokud budete myslet s dávkou sněhu i na zryté záhonky, neuděláte chybu. Při tání se začne vsakovat sníh do půdy a postará se tak o skvělou vláhu.

Dřeviny mají sníh rády

Vděčné za sníh budou také stromy a keře. Pokud totiž k jejich kmeni nahrnete sníh klidně ze všech chodníčků v okolí, postaráte se stromům o skvělou zálivku.

Mimo stromů vaši snahu ocení maliníky, ostružiníky či keře rybízu. Naopak z blízkosti jahodníků sníh odstraňte, protože jim příliš mnoho vlhka a vody při tání může způsobit, že začnou plesnivět.

Větve sněhu ušetřete, jsou příliš křehké

Kam naopak sníh nepatří, jsou větve jehličnatých stromů a různých keřů. Hlavně těžký sníh totiž ohrožuje jejich bezpečí a hrozí, že by se pod jeho tíhou mohly zlomit. Proto z nich sníh pravidelně setřásejte, ale dávejte při tom pozor na to, aby se vám větve nezlomily. Přece jen, vše, co je zkřehlé, se snadno láme. Čtěte také: Důkladnou přípravu na zimu vyžaduje nejen zahrada. Nezapomeňte ani na svůj plot.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008