Chystáte se vzít si hypotéku na dům? Nezapomeňte na hypotečního makléře!

 Dům 
14. září 2017 12:18 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Každý sní o novém rodinném domě, cesta k jeho stavbě ale není jednoduchá! internet
Dům si člověk pořizuje obvykle jednou za život a často je to investice, která na dlouhá léta zatíží rodinný rozpočet! Pokud se chystáte jít do banky a vzít si hypotéku, přivolejte si na pomoc hypotečního makléře! Ušetří vám nějakou tu korunu a pomůže i v situacích, které můžete považovat za neřešitelné!

Když si chcete vzít hypotéku, přemýšlíte, která banka bude nejvýhodnější. Nejlepší je porovnat nabídky, ale hypotéka není nic jednoduché. Každá banka má jinou metodiku a k jednotlivým žádostem přistupuje individuálně. Proto je lepší mít po ruce hypotečního makléře, který dobře zná podmínky více bank a vy je nemusíte obíhat. Navíc když si necháte v bance jen propočítat hypotéku na míru, aniž si ji zatím vezmete, objeví se informace v jiné bance a sníží vám to důvěryhodnost. Tomu se můžete s makléřem vyhnout.

Zkušení hypoteční makléři spolupracují s mnoha bankami. Znají jejich produkty a podmínky, a proto jsou schopní posoudit vaši situaci a vybrat takovou nabídku, která je vhodná přímo pro vás. Navíc když vyřizují pro banky více žádostí, mohou pro vás získat řadu výhod. Může to být nižší úrok, sleva nebo odpuštění některých poplatků nebo další věci. Makléř vám taky přiloží k nabídce výčet všech nákladů spojených se získáním hypotéky, takže budete vědět, na čem jste. Na vás pak bude jen nabídky porovnat a zvolit tu, která vám bude nejlépe vyhovovat.

Další výhodou hypotečních makléřů je fakt, že si poradí i s těžko řešitelnými situacemi. Poskytování hypoték se v poslední době zpřísnilo a banky už nepůjčují 100 procent. Žadatel tak musí dávat stále více ze svého. Banky také přísněji posuzují klientovu schopnost splácet. Vyřešit to lze ale tím, že se bance nabídne jako zástava jiná nemovitost případně použití peněz z jiného úvěru. Některé banky to schvalují, jiné ne. Hypoteční makléř tak může doporučit zrovna tu, která s tím problém nemá.

Kromě toho makléři vyřizují potřebné formality, se kterými se nemusíte zatěžovat. Je to úspora vašeho času, ale především i nervů. Stačí si jen vybrat z nabídky produktů, přinesete makléři potřebné dokumenty, které vám vyjmenuje, vyplníte s ním žádost a on už se o vše postará. Potom dáte dohromady vaši úvěrovou složku, ve které musí být všechny dokumenty o klientovi i nemovitosti. S makléřem si vysvětlíte všechny nejasnosti, vybere vám vhodné pojištění. Měl by vám být k dispozici po celou dobu splatnosti úvěru.

Největší výhodou je, že standardní služby hypotečních makléřů jsou pro klienty zdarma. To ale neznamená, že pracují zadarmo. Jejich náklady však pokrývá příslušná banka. U dobrého hypotečního makléře nemusíte mít ani obavy, že upřednostňuje pouze jednu banku, u které má vyšší provizi. Banky se totiž snaží největším makléřům poskytovat shodné provize a ani pro makléře by nebylo dobré, kdyby ztratili důvěru u jiných bank.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47