Pračka se sušičkou? Raději odděleně!

 Dům 
11. července 2017 12:14 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Pračku se sušičkou lze umístit i nedaleko kuchyňské linky! Domácí práce tak budete mít při jednom! internet
Vybíráte pračku se sušičkou? Přemýšlíte nad tím, jestli je mít v jednom stroji, nebo raději odděleně v jednom setu? Oboje má výhody i nevýhody. Odborníci ale raději doporučují mít pračku i sušičku zvlášť.

Když se rozhodnete koupit pračku a sušičku najednou, je to ideální stav. Výrobci nabízejí oba přístroje v cenově výhodnějších setech. Koupit můžete i pračku se sušičkou v jednom. Výhoda jednoho stroje je ta, že se vleze i tam, kde je málo místa!

Nevýhodou je ale to, že kombinovaný spotřebič umožňuje sušit menší obsah prádla, než který vypere. Pozor si také musíte dát na spotřebu vody. Při celkovém výběru proto dbejte nejen na energetický štítek, kde je spotřeba energie a vody, ale zvažte i program, který využíváte nejčastěji, i jak velké množství prádla perete.

Když máte spotřebiče dva, nemusíte řešit, zda vysuší stejný obsah prádla, jako vypere, ani spotřebu vody. Na druhou stranu ale zase musíte mít místo, abyste pračku se sušičkou měli kam umístit! Většinou se nabízí možnost dát pračku na zem a na ni sušičku. Musí však mít přední plnění.

Další možností je dát je vedle sebe. V takovém případě si ale dejte pozor, aby se dvířka otevírala od sebe, ať to nemáte naopak a nemlátíte jimi o sebe. Potom by se vám ani s prádlem dobře nemanipulovalo!

Pračka má obvykle své místo v koupelně. Pokud můžete, udělejte si v ní malou prádelní stěnu. K pračce a sušičce si můžete pořídit ještě praktickou sadu skříní na špinavé prádlo a poličku na prací prostředky. Pokud máte dost místa v obytné části, můžete dát pračky třeba i nedaleko kuchyňské linky. Stačí umístit nějakou zástěnu a pračku budete mít na dosah i při vaření!

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47