Užitečné tipy, které vám usnadní malování pokojů

 Dům 
14. srpna 2017 12:04 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Chystáte se malovat? Zde je pár tipů pro usnadnění práce! internet
Ať už potřebujeme vymalovat z jiných než estetických důvodů, nebo jen jednoduše chceme pokoj oživit novou barvou stěn, vždy se nám budou hodit vychytávky, jak na to. Zde je několik jednoduchých tipů, s jejichž pomocí si může každý ulehčit práci.

Než se do malování pustíte, je dobré zdi zbavit prachu, pavučin a dalších nečistot. Skvěle se k tomu účelu hodí mop nebo smeták omotaný vlhkým hadrem. Jakmile zeď uschne, můžete se pustit do práce.

Předem si připravte i válečky. Opláchněte je před malováním horkou vodou, aby lépe absorbovaly barvu. Výsledný nátěr bude hladší a rovnoměrnější.

Abyste neušpinili plechovku s barvou a od ní všechno ostatní, natáhněte přes ni širší gumičku. Když namočíte štětec do plechovky, vymačkejte přebytečnou barvu o gumičku. Také okraje plechovky zůstanou čisté a bude snazší ji po skončení práce znovu uzavřít.

Pokud už jste někdy stěny malovali, víte, jak frustrující může být snaha dostat z použitého štětce veškerou barvu. Kdybyste barvu pryč nedostali, štětec vám bude k ničemu a můžete jej rovnou zahodit. Když štětec namočíte do octa, barva krásně pustí a štětce jsou připravené na opětovné použití.

Jestli nemáte rádi v domě zápach octa, stejným způsobem lze použít i změkčovač prádla. Stačí štětce na chvíli namočit do změkčovače a potom je opláchnout teplou vodou. Budou nejen čisté, ale také voňavé.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47