Jak omezit spotřebu plastů v domácnosti

 Dům 
02. října 2017 12:07 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Přestaňte si doma hromadit plastový odpad. internet
Tím, že se naučíme používat méně plastů, nejen odlehčíme životnímu prostředí, ale také vlastní domácnosti, protože se nám doma nebudou všude povalovat plastové sáčky, lahve a další nádoby. Zde je pár tipů, které můžete vyzkoušet třeba hned zítra.

Množství plastů, které spotřebujeme, často závisí pouze na našich zvycích a lenosti. K tomu, aby nevznikalo tolik plastového odpadu, stačí jen tyto naše návyky trochu pozměnit. Obecně platí, že je lepší používat věci, které lze použít víckrát a ne takové, které zahodíme po jednom použití. Jednak ušetříme a také se budeme potýkat s menším množstvím odpadu.

Na první tip si vzpomeňte, až půjdete příště nakupovat. Začněte používat tašky, které nejsou na jedno použití. Pořízení takové tašky nás nebude skoro nic stát, a navíc si můžeme vybrat nějakou hezčí, než je ta s logem supermarketu, ve kterém nejčastěji nakupujeme.

Obdobné je to s plastovými lahvemi. Místo kupování balené vody si začněte nosit svoji a během dne ji můžete doplňovat. Ušetříte, a navíc se vám doma přestanou hromadit prázdné plastové lahve.

Když jíte venku, nepoužívejte brčka a pijte rovnou ze sklenice. Brčko je produkt, který využijete pár minut a potom se musí vyhodit. Zabraňte takovému plýtvání a domů je nekupujte vůbec.

Naučte se skladovat jídlo v krabičkách a vyvarujte se toho, abyste je přikrývali potravinovou fólií. Stejnou strategií použijte i při svačinách. Pokud odebíráte jídlo například v jídelně, můžete si krabičku s sebou přinést i tam a jídlo si v ní odnést.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve