Teplo za několik minut? Vyrobte si nahřívací polštářek

 Ostatní 
04. prosince 2017 18:14 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Polštářek potěší i jako dárek Internet
Chcete se po návratu do promrzlého bytu co nejrychleji zahřát? Tento požadavek dokonale splní nahřívací polštářek, který stačí dát na pár minut do mikrovlnky a teplo je na světě. Nepotěší pouze zmrzlé tělo, ale i mysl, a to díky levandulové vůni.

Při výrobě nahřívacího polštářku si můžete vybrat z několika druhů náplně. Mezi nejlépe dostupnou a cenově přijatelnou se považuje nevařená rýže. Pro děti se doporučuje náplň z lněného semínka, protože uvnitř netlačí a bez problémů se na něm dá spát. Pohankové slupky však vítězí na celé čáře, a to díky mikromasážním schopnostem a výhodě přizpůsobit se jakémukoli tvaru.

Do náplně se dá přidávat i sušená bylinka, aby se polštář po zahřátí příjemně rozvoněl. Nejčastěji se používá levandule, heřmánek, rozmarýn či máta. Polštář se dá ušít ze starého povlaku na polštář nebo i z prostěradla. Důležité je, aby byla látka měkká a pevná. Tvar si můžete zvolit dle libosti, nejčastěji se však používá klasický obdélníkový tvar.

Nyní ušitý povlak naplňte výplní spolu s bylinkami. Mějte na paměti, že polštářek není vhodné příliš napěchovat, byl by totiž moc tvrdý a nedal by se tvarovat. Po naplnění polštář zašijte a uprostřed ještě prošijte, aby vznikly dvě oddělené části. Takto vytvarovaný polštářek bude lépe přiléhat a držet například za krkem. Jak se i jinak zahřát, jsme psali zde.

Výrobek lze nahřát více způsoby. Nejrychlejší je to v mikrovlnné troubě, kde se můžete těšit teplem už zhruba po dvou minutách. Takto nahřátý polštářek pak udrží teplotu zhruba půl hodiny. Nahřát polštářky lze i na roštu v klasické troubě, jen je dobré podložit ho pečicím papírem. Úplně nejjednodušší způsob, ovšem z hlediska tepla méně efektivní, pak je nahřát polštářek přímo na topení.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod