Domácí vířivka skvěle nahradí pobyt ve wellness centru. Na co byste se měli zaměřit?

 Dům 
03. prosince 2017 04:00 / Marcela Plachá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Užijte si relaxaci v domácích lázních  Pixabay
Přemýšlíte o pořízení vířivky do vaší domácnosti? Poradíme vám, na co si dát při výběru pozor a jaká vymoženost by vaší vířivce neměla v žádném případě chybět.

Při nákupu vířivky je třeba si uvědomit, že to není jen obyčejná nádoba s několika tryskami, která vypouští bubliny a ohřívá vodu. Ty časy jsou dávno pryč. Nejdokonalejší vířivky se o sebe dokáží postarat prakticky samy a slouží nejen k relaxaci, ale i k léčebným procesům. Navíc je můžete ovládat přes váš chytrý telefon.

Co by vás při výběru mělo kromě designu zajímat?

Před koupí je dobré si vířivku vyzkoušet přímo v provozu. Když kupujete auto, také se v něm nejprve projedete. Tady platí to samé. Vezměte s sebou vaši rodinu a vyzkoušejte pohodlnost sedátek i účinnost trysek. Jedině tak si můžete vybrat produkt, který vám bude plně vyhovovat. 

Správná vířivka vám nabídne také několik druhů wellness programů. Mohou to být programy na léčbu stresu, nespavosti, bolesti hlavy či zad, nebo zotavovací programy vyvinuté speciálně pro sportovce.

Vířivka by se měla sama čistit, aby vám odpadly zbytečné starosti s její údržbou. Plovoucí nečistoty by měl zachycovat skimmer, těžší nečistoty by mělo odstranit dnové sání. Během pár desítek minut zvládne kvalitní samočistící systém opakovaně vyčistit veškerou vodu ve vaší vířivce.

Při výběru hrají roli i nízké náklady na provoz

Zjistěte si také kolik a jaké chemie bude vaše vířivka potřebovat. Jde to i bez chloru, kdy je k čištění používán ozon případně bromidová sůl s minimálním dávkováním. Důležité je si uvědomit i provozní náklady. Určit si, zda budete mít vířivku na zahradě či uvnitř domu. Izolační fólie by měla udržet teplo uvnitř vířivky a ochraňovat ji proti mrazu. Neméně důležitý je mít kvalitní termokryt. Náklady na provoz se tak mohou vejít i pod 500 Kč měsíčně. Podporu úsporného provozu zajistí nízkoenergetická čerpadla. Pokud plánujete vířivku uvnitř domu, zjistěte si, zda jsou čerpadla dostatečně odhlučněná.

Ovládání přes telefon je samozřejmostí

Kdo je nakloněn moderním technologiím, toho určitě potěší ovládání přes mobilní telefon nebo tablet. Jednoduchá aplikace ovládá světla, trysky, nastavení teploty, ale umí také upozornit na potřebu čištění nebo ošetření vody, pokud si tyto funkce nastavíte.

Když vybíráte vířivku, navazujete důležitý vztah s jejím dodavatelem, proto berte v úvahu i další věci – od koho vířivku kupujete, jaké má dodavatel reference a jaké nabízí záruky a servis.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve