Kam schovat vánoční dárky, aby je nikdo nenašel?

 Ostatní 
30. listopadu 2017 08:51 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
Hledání vánočních dárků je oblíbenou zábavou větších dětí Shutterstock
Hledání vánočních dárků je oblíbenou zábavou dětí, ale i mnohých nedočkavých slídilů z řad dospělých. Kam překvapení schovat, aby ho dotyčný nenašel? Nejoblíbenějším místem je skříň, která není úplně nejvhodnější. Někteří lidé ale volí důmyslnější úkryty.

Podle průzkumů většina Čechů před Štědrým dnem po vánočních dárcích nepátrá, slídilů je méně než pětina. Zvědavější prý jsou ženy, muži se raději nechají pod stromečkem překvapit. Samostatnou kategorií jsou ale děti, o kterých se ale průzkumy raději nezmiňují.

Kam schovávají dárky muži a jaká jsou oblíbená místa žen?

Místa, kam lidé dárky schovávají, se liší podle toho, zda je ukrývá muž nebo žena. Nejčastěji schováváme dárky právě do zmíněné skříně nebo pod postel. Muži své dárky ukrývají třeba do garáže, do auta nebo do pracovny. Co se týče žen, ty své dárky často nechávají v práci nebo požádají sousedy a dárky schovají v kufru u nich.

Výjimkou však nejsou ani různé kuriózní skrýše. Na míru dělaný svetr v retro stylu například v jedné domácnosti přečkal předvánoční období v prostoru na rezervní kolo automobilu, sluneční brýle zase uvnitř počítačové sestavy v kanceláři a pytel s dárky v krbovém komínu.

Ukrýváte své dárky v kanceláři?

Lidé dárky schovávají i pod stropní desky, lepí je pod desky stolů nebo je dokonce ukrývají i do záchodové nádržky. Oblíbeným místem pro ukrytí dárků bývají kanceláře. V některých firmách pro dárky dokonce vyčleňují speciální místa, například stůl v odpočívárně.

Některé dárky lze nechat uskladněné do Vánoc v prodejně, například jízdní kola či další objemnější předměty, které byste doma ukrývali marně. Navíc byste je složitě balili. O originální přípravě dárků na Vánoce si můžete přečíst zde.

Větším problémem jsou zvířata, která také někdy přinese Ježíšek. Kde doma ukrýt malé štěně nebo kotě? Rozumným řešením se zdá být to, že děti pod stromečkem najdou fotku s nakreslenou mapou s cestou k chovateli, a pejska či kočičku si s rodiči vyzvednou hned následující den.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod