Přikrmujete ptáčky, ale kočka si na ně dělá zálusk? Zabraňte jí v úlovku

 Zahrada 
01. prosince 2017 12:00 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Nechte ptáčky v klidu nakrmit Internet
V zimě pravidelně přikrmujete ptáčky, ale obáváte se, že si na nich pochutná sousedova kočka? Existuje několik způsobů, jak překazit útok predátora.

Lovecké pudy u koček potlačit nelze, od přírody jsou vybavené rychlostí, nečekaným útokem a jejich akce téměř vždy skončí pro opeřence smrtí. Pokud ptáčky chcete ochránit, začněte u krmítka. Vždy se snažte vyrobit nebo koupit kryté krmítko, kam se můžou ptáci v případě nebezpečí schovat. Přehledné místo na zahradě umožní ptákům včas zpozorovat blížící se kočku. Čím krmit ptáčky jsme psali zde.

Ideální je zavěšení krmítka co nejdále od kmene a do takové výšky, která neumožní kočce přímo na krmítko vyskočit ze země. Na čím tenčí větev zavěsíte krmítko, tím obtížněji se na ní kočka dostává. Predátor nemá šanci vyšplhat na strom, pokud instalujete ochranné límce. Kolem kmene snadno z jednotlivých drátěných dílů sestrojíte zábranu, která brání kočkám vylézt nad ní. Každý díl řetězu je na koncích chráněn plastovým chráničem, tak nehrozí poranění kočky, pokud by se snažila dostat nahoru.

Pokud ji nemáte v plánu vyrábět, k dostání je i ke koupi, a to zhruba za pět set korun. Balení by mělo postačovat pro obvod stromu až sedmdesát centimetrů. Tato ochrana bude fungovat pouze v případě, že strom bude stát na zahradě osamoceně a nebude vedle plotu. Kočka lehce přeskočí ze stromu nebo plotu na nějakou větev. Pokud chcete ochranu zajistit na maximum, můžete dát na větve stromů v blízkosti plotu síť, přes kterou se kočky nemají šanci dostat.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod