Moderní zahrada? Obklopte se technologickými trendy

 Zahrada 
13. června 2018 15:43 / Marie Popelková
  1
📷
4 fotografie v galerii
Na dálku si můžete nastavit vyhřívání bazénu Shutterstock
Slunce a dusno začíná dělat z domů sauny, ve kterých se nedá vydržet. Lidé se tak stále častěji přesouvají na zahradu, kde tráví volný čas. Abyste byli v příjemném prostředí, obklopte se řadou technologických trendů, které pomohou zahradu zkrášlit i pohlídat.

Častou vymožeností jsou akumulátorové nebo robotické sekačky a další podobné vybavení. Aku stroje můžete provozovat bez hluku a kouře, takže tím nerušíte sousedy, kteří by si mohli stěžovat, že se například v neděli nepracuje nebo že se o víkendu dostatečně nevyspí kvůli rámusu z vaší zahrady.

Díky nim lehce zahradu například posekáte, takže nemusíte trávit spousty hodin tím, že chodíte po zahradě se sekačkou nebo třeba i po staru s kosou. Jak pečovat o trávník jsme psali zde.

Zahradu můžete i centrálně ovládat. Nastavit si tak můžete zabezpečení, zavlažování, topení, osvětlení, ale třeba i stahování žaluzí nebo hudbu. Všechny tyto funkce pak můžete lehce ovládat pomocí iPadu a dokovací stanice.

Lehce si tak nastavíte kropení zahrady na správný čas, přestože nejste doma, ale také zatažení žaluzií ve chvíli, kdy bude do oken pražit slunce. Potom se můžete z cest vrátit domů, kde není takové vedro.

Hlasový asistent

Vedle dotykových zařízení se v domácnostech stále více objevují hlasoví asistenti jako samostatné zařízení. Využívá se pro řadu služeb. Pomocí pokynů hlasové asistence tak můžete zavlažovat, ale také třeba vyhřívat bazén nebo uvést do provozu bezpečnostní systém.

Zahradu si můžete vybavit i venkovními reproduktory. Jsou vyrobené tak, aby odolaly celoročním povětrnostním podmínkám. Jsou dobře slyšet a také obvykle dokonale splynou s okolím. Nainstalovat je můžete téměř kdekoliv. K tomu si můžete pořídit i zesilovač, který je speciálně navržený pro ozvučení venkovních prostor. Na zahradě si pak můžete jednoduše udělat diskotéku nebo párty.

Letní kino

Na zahradě si můžete udělat i vlastní kino. K tomu si pořiďte speciální projekční plochu, kterou umístíte snadno a rychle díky jednoduchým a nenápadným úchytům. Když skončíte, plátno se elegantně svine do několikacentimetrové kazety a máte vystaráno. V kombinaci s venkovními reproduktory se tak můžete postarat o nevšední zážitek jak sobě, tak svým blízkým, s nimiž si můžete na zahradě dopřát pivo a dívat se na film, ale také můžete při sledování odpočívat v bazénu nebo grilovat.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47