Příliš rozmazlený pes, může to přinášet spoustu problémů

 Mazlíčci 
02. července 2018 12:18 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vymstít se může spaní se psem v posteli Shutterstock
Máte rádi svého psa víc než sebe a dopřáváte mu první poslední? Považujete ho za své dítě a raději si odepřete, než aby váš mazlíček strádal? Dejte si ale pozor, příliš mnoho péče může přinést více škody než užitku, s rozmazleným psem bývají problémy!

Pejska si přál snad každý, když byl malý. A přeje si ho pomalu i každé dítě. Jenomže pes není jen radost a zábava, ale taky velká starost. Děti si to často neuvědomují. S pejskem si sice hrají, ale většinou péče padá na rodiče, kteří tak mají o starost navíc.

Pes dítětem

Pokud děti nemáte, nechcete být sami, nebo si psem chcete nahradit právě dítě, není to také příliš správně. Pes je totiž zvíře, nikoliv dítě, takže pečovat o něj jako o děťátko, to by se vám nemuselo vyplatit. Všeho moc totiž škodí!

Když na vás pes bude závislý, těžko se s vámi bude loučit. Bez vás mu bude těžko, což může přinést problémy hlavně v bytě. Když odejdete, pes může štěkat a výt, takže vás sousedi budou proklínat. Napjaté vztahy s nimi potom budete horko těžko řešit.

Může ale nastat taky situace, že přijdete domů, a bude rozbitá keramika, rozkousané boty nebo polštáře, v horším případě i sedačka, na kterou jste pracně nějaku dobu šetřili, nebo si na ni dokonce půjčili! Jako dáreček už pak budou jen výkaly na podlaze!

Čekejte taky to, že se moc nevyspíte! Pokud s vámi pes spí v posteli, od brzkých ranních hodin vám bude skákat po hlavě a nedá vám spát, protože se bude chtít jít vyvenčit. Odpočinek do oběda nebo alespoň do desíti, o tom si můžete nechat jen zdát. Už v šest nebo v sedm budete marně odolávat nájezdům vašeho mazlíčka, který se bude dožadovat cesty ven.

Král všeho

Při venčení se může v lepším případě stát, že se váš pes bude dožadovat pozornosti u cizích, což může skončit občasným pohlazením kolemjdoucích a bez jakýchkoliv problémů. Pokud se ale váš pes cítí neohrožený a jako král všeho, nepříjemnosti mohou vzniknout, pokud narazí na cizího psa. Bude na něj štěkat a agresivně vyjíždět. A když bude druhý pes větší, můžete se jen modlit, aby ho měl majitel na vodítku a pořádně ho držel, jinak budete muset řešit nepříjemnou potyčku dvou čtyřnohých bojovníků.

Když přijdete z venku, můžete zapomenout na to, že si sednete, uvaříte si kafe a budete se moct v klidu rozkoukat. Pes si bude vynucovat jídlo, protože přece po ranní procházce a po všech vykonaných potřebách nebude o hladu až do doby, než si splníte svůj ranní rituál! A když už si konečně naložíte snídani, bude vás tak dlouho otravovat, dokud mu nedáte i ten svůj oblíbený salám! O výběru psa z útulku jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum