Ze starého žebříku postavíte raz dva parádní nábytek

 Dílna 
21. září 2018 10:18 / Marie Popelková
  2
📷
6 fotografií v galerii
Starý dřevěný žebřík může posloužit dobré věci Pinterest
Mít v předsíni místo, kde je možné odkládat kabáty a bundy, je k nezaplacení. Věci se neválejí neuspořádaně všude možně a chodba pak vypadá uklizeně. Pokud máte málo místa nebo jestli nemáte dostatek peněz na předsíňovou stěnu z obchodu, možná vás ohromí nápad, jak ji postavit ze starého žebříku.

Za předsíňovou stěnu dáte v obchodě nemalé peníze. Navíc se vám nemusejí nabízené výrobky líbit a nebo nemůžete sehnat takový kousek nábytku, který by se rozměrově vešel do vaší miniaturní chodbičky. A nebo jen toužíte po něčem originálním a baví vás vlastnoruční výroba. Pro vás všechny je nápad na předsíňovou stěnu z žebříku doslova ideální.

Stěna z jednoho žebříku

Pokud máte opravdu minimum prostoru, bude se vám hodit předsíňová stěna z jednoho žebříku.

Na její výrobu budete potřebovat:

  • jeden starý dřevěný žebřík
  • barvu
  • dvě konzole

Postup

Starý žebřík nejprve očistěte a potom natřete barvou podle svého vkusu. Kdo chce, může žebřík ponechat i v původní podobě, stěna pak bude mít zajímavou patinu ve stylu vintage. K žebříku potom přišroubujte dvě konzole, pomocí kterých žebřík připevníte na stěnu. Horní část žebře vám poslouží jako police, na šprušle zase můžete pověsit ramínka s oblečením.

Výhodou tohoto netradičního věšáku je, že vám v chodbě zabere doslova jen pár desítek centimetrů, přitom pojme docela hodně oděvů. O dalších zajímavých nápadech, jak starý žebřík doma využít, jsme psali zde.

Stěna ze dvou žebříků

Pokud toužíte po trochu kompaktnějším kousku nábytku, můžete si do předsíně vytvořit věšák ze dvou žebříků.

Na jeho výrobu budete potřebovat:

  • dva staré dřevěné žebříky
  • dřevěnou kulatinu
  • dvě desky na police
  • barvu

Postup

Oba žebříky nejprve očistěte a podle potřeby natřete barvou dle vašeho výběru. Dřevěnou kulatinu přišroubujte seshora k žebříkům. Jednak tím žebříky spojíte a jednak bude kulatina sloužit jako šatní tyč na ramínka. Pak už jen odměřte desky a dejte je dospod mezi oba žebříky a pořádně je z obou stran přišroubujte. Vzniknou vám tak pratické police na boty, navíc bude vaše stěna pěkně stabilní.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve