Jak nakupovat luxusně vypadající koberce s omezeným rozpočtem

 Dům 
13. května 2019 10:08 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Správně zvolený koberec dodá duši celé místnosti Depositphotos
Koberečky jsou často přehlížená nezbytnost v každé místnosti. Mohou napomoci k tomu, aby místnost s nábytkem začala působit jako skutečný domov. Podlaha je prostor, kde můžete vystavit umění úplně stejně jako na zdi. Koberce navíc pomáhají se zvukovou izolací a opticky zvětšují prostor.

Nakupování koberců s omezeným rozpočtem ale může být náročné, protože obdobně, jako s dalšími věcmi, dostanete to, za co si zaplatíte. Většina místností není navržena tak, aby tam koberec standardní velikosti pasoval, takže může být obtížné najít tu správnou velikost. Pokud jste v takové situaci, máme pro vás několik tipů, jak nakupovat méně drahé varianty, které nevypadají levně.

Na velikosti záleží

Spousta lidí si myslí, že výběr draze vypadajícího koberce závisí na vzoru a designu, ale ve skutečnosti to také souvisí s velikosti. Většinou lidé dělají tu chybu, že zvolí příliš malý koberec, který vypadá jako poštovní známka uprostřed místnosti. Každý kousek nábytku v prostoru, kde se sedí, by měl mít alespoň přední nohy na koberci. Jestli si optimálně velký koberec nemůžete dovolit, alternativou jsou dva koberce vedle sebe. Hledejte dva s podobnými motivy a materiály, ale třeba odlišnými barvami.

Použijte vrstvy

Pokud si nemůžete dovolit velký koberec, po kterém zrovna nejvíc toužíte, pořiďte si menší verzi, která bude pravděpodobně stát pouze zlomek ceny. Když máte velkou místnost a nechcete utratit jmění, kupte si velkou podložku z juty nebo jiného přírodního materiálu a potom na ni umistěte kobereček.

Ušetřete s umělými vlákny

Každý by chtěl mít doma krásný hedvábný koberec, ale tato luxusní tkanina není příliš prakticka nebo finančně dosažitelná. Existují ale alternativy, kterými ji můžete nahradit, jako je viskóza, rajon nebo nylon. Když seženete takový materiál se zajímavým potiskem, můžete snadno docílit draze vypadajícího designu za minimum peněz. Nevýhodou je, že se syntetická vlákna hůře čistí a nevydrží tak dlouho jako luxusní materiály. Proto je dobré volit je například do ložnice, kde se hned neprošlapou. Nehoda v podobě skvrny se vám ale může stát tak jako tak, a proto je dobré mít povědomí, jak se jich zbavit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47