Ruční vysavač je šikovný pomocník v domácnosti. Je lehký a stále po ruce

 Dům 
03. března 2019 13:56 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ruční vysavač zastane hodně práce Depositphotos
Po příchodu do kuchyně jste okamžitě spatřila drobky od jídla na podlaze? Chcete se jich rychle zbavit, ale nechcete vytahovat vysavač z komory? Pořiďte si ruční vysavač. V domácnosti je šikovným pomocníkem, který je stále po ruce.

Často narazíte na vysavače napájené z elektrické sítě. Největší výhodou je to, že nejste omezeni kapacitou baterie. Nemůže se tedy stát, že budete chtít něco rychle vysát, ale záhy zjistíte, že je vybitá baterie. Počítat můžete také s dostatečným sacím výkonem.

Akumulátorové vysavače

Naopak ruční vysavače na baterii neboli akumulátorové ruční vysavače mají na trhu značnou převahu. Jejich mobilita je totiž nespornou a zásadní výhodou proti vysavačům napájených ze sítě. Nejste omezováni kabelem a můžete jej využít, kdekoliv budete potřebovat.

Vybírat můžete také podle způsobu vysávání. Klasicky se setkáte s vysavači na ruční vysávání, ale v nabídce naleznete i typy na mokré vysávání. Ruční vysavač se suchým vysáváním je schopen vyluxovat pouze nečistoty ze suchých ploch. Jinak by mohlo dojít k jeho poškození. Při nákupu se rozhodně vlezete do dvou tisíců korun. Za pokus stojí i robotický vysavač, o něm jsme psali zde.

Ruční vysavače s možností mokrého vysávání umožňují vysávání i mokrých ploch, aniž by došlo k poškození vnitřních částí spotřebiče. Zvládnou uklidit například vylitou vodu nebo čaj na podlaze. Tento typ seženete minimálně za tři tisíce korun.

Malá hmotnost

Pokud si pořídíte ruční vysavač, odpadá vám povinnost kupovat nové prachové sáčky. Nečistoty jsou sbírány do prachové nádoby, která se podle potřeby vysype. Pro běžné potřeby je ideální velikost prachové nádoby okolo 0,5 litru.

Ruku v ruce s malým vysavačem jde také jeho hmotnost. Ideální je hmotnost do 1,5 kilogramu, ale najdou se i těžší ruční vysavače.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve