Jak nejlépe zařídit šatnu, aby byla opravdu funkční a přehledná

 Dům 
12. ledna 2018 12:51 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Pořiďte si šatnu, do které se vlezou všechny vaše boty Shutterstock
Přehledná šatna a v ní seřazené lodičky, kabelky a úhledně zavěšené oblečení? Pokud máte tento sen na dosah ruky, vybavte šatnu tím správným nábytkem.

Šatna by neměla být příliš malá ani úzká. Pokud plánujete dát na každou stranu otevřenou skříň nebo polici, nechte uprostřed prostor o rozměru 120 až 150 centimetrů. Je totiž důležité, abyste měli možnost ustoupit od skříní alespoň o krok zpět. Jedině tak získáte přehled o jejím obsahu, a navíc si zajistíte dostatek místa na pohodlné oblékání. Jak vyhnat moly ze skříně?

Důležité je světlo

Důležitým parametrem je přirozené denní světlo. Pokud máte místnost, kde okno není, vhodným řešením jsou bodovky nebo LED osvětlení, které dokážou osvětlit celou šatní místnost. Instalovat je můžete i přímo do určitých částí, například ke šperkům nebo botám. V šatně by také neměl chybět sedací nábytek, plochy na odkládání zkoušeného oblečení a velké zrcadlo, ve kterém uvidíte celou postavu.

Umístění šatny a další detaily

Umístění místnosti je ideální v blízkosti ložnice i koupelny. Vchod do šatny můžete nechat otevřený, volit však můžete i elegantní posuvné dveře. Co se týče rozmístění, boty by měly být společně se zásuvkami v nejnižší části šatny. Ideální jsou výsuvné rošty, držáky bot i drátěné koše. Střední výška má patřit oblečení, které člověk preferuje a rád nosí. Nejvýše mají být věci užívané příležitostně. Do skříní na celou výšku místnosti je vhodné instalovat přenosné schůdky anebo alespoň skladovatelnou stoličku.

Nepostradatelný prádelník

Zapomenout by se nemělo ani na prádelník s přehledně uspořádaným spodním prádlem. V šatně to bude každodenně navštěvované místo, tudíž by mělo být snadno dostupné.   

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve