Jak docílit toho, aby byly vaše ručníky stále hebké a voňavé?

 Dům 
09. května 2019 16:35 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Dobře o své ručníky pečujte  Shutterstock
Když si pořídíte nové ručníky a několikrát je vyperete, postupně ztrácí svoji hebkost. Utírání se s nimi už není tak příjemné jako na začátku. To však můžete změnit. Poradíme vám, co udělat, aby vaše ručníky vydržely dlouho svěží, hebké a voňavé.

Pokud chcete mít nadýchané ručníky, měli byste na to myslet už v době, kdy si je hodláte pořídit. Levné ručníky z nekvalitního materiálu těžko budou někdy opravdu hebké. Kvalitu poznáte podle savosti a gramáže. Ručníky by měly být příjemné na dotyk, hodně sát a vážit zhruba minimálně pět set gramů na metr čtvereční. Zárukou kvality jsou většinou bambusové ručníky. Koupení kvalitních ručníků je základ, ale aby zůstaly dlouho jako nové, musíte o ně dobře pečovat.

Ručníky před prvním použitím vyperte

Předtím, než si s novými ručníky budete utírat své tělo, měli byste je z hygienických důvodů alespoň dvakrát vyprat. Pokud chcete, aby byly stále hebké, namočte je před vypráním do smíchané vody s octem. Voda by měla být teplá až horká. Díky octu navíc vyblednou barvy ručníků mnohem pomaleji.

Na praní ručníků nepoužívejte prášek, ale spíše gel. Pračku zapněte na čtyřicet stupňů a rozhodně ji neplňte až k prasknutí. Když máte plný buben, ručníky jsou zbytečně stlačovány, poruší se tím jejich vlákna a začnou se na nich tvořit žmolky. Myslete na to, že ručníky byste zásadně neměli prát s oblečením, které má jinou barvu.

Nepoužívejte aviváž

Když použijete aviváž, neznamená, že vaše ručníky budou po vyprání měkké a jemné na dotek. Stane se spíše opak. Vlákna se slepí k sobě a na hebkost svých ručníků můžete nadobro zapomenout.

Ručníky nesušte u žádného topení

Když vlastníte sušičku, nemusíte sušení ručníků nijak řešit. Ta totiž dokáže vlákna nadzvednout a ručníky jsou díky tomu načechrané a měkké. Pokud sušičku postrádáte, pověste je na sušák na místo, kde proudí dostatek vzduchu.  

Rozhodně ručníky nevěste v blízkosti topení, protože by se mohla poškodit jejich vlákna a hebké by po vysušení rozhodně nebyly. O tom, jak můžete vyčistit domov bez chemie, jsme psali zde.

Vyhněte se žehlení

Žehlení pro mnoho jedinců nepředstavuje zábavnou činnost. Pokud to máte podobně, můžete se radovat, protože ručníky je lepší nežehlit. Vlákna se pod příliš velkou teplotou začínají lámat, kvůli tomu ručníky ztrácí hebkost, jemnost a savost.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod