Dovolte dětem malovat po stěnách či nábytku. S tabulovou barvou to nebude problém

 Dům 
08. listopadu 2019 17:00 / Veronika Prášilová
  0
📷
7 fotografií v galerii
S tímto kreativním hitem si vyhrají nejen děti Internet
Počmárané stěny v dětském pokoji jsou noční můrou snad každých rodičů. A často nezůstane jen u nich. Nezřídka to odnese podlaha, nábytek a výjimkou nejsou ani záclony, do kterých si potomci třeba utřou ruce od fixů, voskovek nebo dokonce barviček. Je lepší takovým pohromám předcházet. Způsobů je několik, my vám představíme zatím málo rozšířenou variantu. Už jste slyšeli o tabulové barvě?

S takzvanou tabulovou barvou můžete malovací plochu bez obav vytvořit na stěnách, skříních, kuchyňské lince nebo kořenkách. Použít ji můžete třeba i k renovaci starých spotřebičů.

Barva s mnoha plusy

Speciální tabulové barvy jsou nyní již běžně k dostání v prodejnách barev, hobby marketech a samozřejmě na internetu. Jsou k mání v mnoha barevných odstínech, nemusíte se tudíž poohlížet po klasické černé nebo zelené, jak je znáte ze školy. Existují dokonce tabulové barvy magnetické, které vašim nápadům vtisknou nový rozměr. Tabulové barvy jsou netoxické, rychleschnoucí a vysoce mechanicky odolné.

Vymalovat můžete téměř cokoliv

Asi každého první napadne využití barvy v dětském pokoji. S malířskou štětkou se můžete pěkně rozmáchnout a natřít klidně celou stěnu. Barva je vhodná i na nábytek, třeba na skříň si pak děti mohou každý večer napsat, co si ráno mají obléct. A že jim takovou parádu budou závidět kamarádi, o tom není žádných pochyb. Jen je musíte naučit, aby používaly skutečně jen křídy, protože taková permanentní fixa by setřít opravdu nešla. Výběr dětské matrace není jednoduchý. Na čem nejvíce záleží, si přečtěte zde.

Hurá na renovace

Jak můžete vidět v galerii pod článkem, díky tabulové barvě lze například renovovat oprýskanou lednici a získat tak jednak skvěle vypadající matný vzhled, jednak prostor pro libovolné poznámky jako seznam věcí k nákupu. Omrzela vás barva dvířek kuchyňské linky? Vyberte si barevný odstín, kreativně je pomalujte či popište a těšte se na obdivné pohledy vašich návštěv.

Aplikace je jednoduchá

Práce s tabulovou barvou není složitá. Pokud nechcete natírat celé plochy, stačí místa, kde barvu nechcete, olepit maskovací páskou. Takto můžete k popisu připravit i kořenky, zavařovací sklenice, plastové dózy nebo květináče. Zajímavý efekt vznikne na vinných sklenicích, když jejich stopky namočíte do tabulové barvy. Takto elegantně vyřešíte zasedací pořádek na svatbě či rodinných oslavách.

Tabulová barva v práci nebo v kavárně

Své využití najdou tabulové barvy i v zaměstnání. Místo klasické tabule nebo flipchartu můžete využít třeba skleněnou přepážku kanceláře a získat tak obrovský prostor pro úkoly, grafy a vzkazy. Máte-li restauraci, kavárnu nebo jinou provozovnu, kam chodí i děti, díky této vychytávce je zabavíte a vy se můžete v klidu věnovat rodičům - zákazníkům. A výloha (nebo její část) bude s nabídkou vaší prodejny uvedenou v různobarevných nápisech vypadat jednoduše skvěle.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47