Rozkvetlá zahrada: Které květiny je nejlepší zasadit právě na jaře?

 Zahrada 
06. května 2019 19:08 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pusťte se do výsadby jarní zahrádky Depositphotos
Možná si myslíte, že se na jaře nejlépe hodí výsadba květin, které máme s tímto ročním obdobím typicky spojené. Ve skutečnosti ale spolu s tulipány a hyacinty vyrůstají z cibulek, a proto se sadí už na podzim. Zde je několik květin, které můžete sadit s příchodem jara.

Pro začátek jara je dobré zvolit květiny, které zvládnou i chladnější počasí. Zde je několik z nich.

Macešky

Macešky můžete pořídit snad ve všech barvách, které vás napadnou. Budou vypadat hezky v záhonku nebo v závěsném košíku. Protože se jim lépe daří v chladnějším počasí, jsou ideální pro březen a začátek května. Pokud se z nich chcete těšit o něco déle, zasaďte je na místě, na kterém je stín alespoň několik hodin denně.

Petúnie

Žádná jarní zahrádka nebo květináč není kompletní bez petúnií, které jsou nadčasové. Barevné variace jsou téměř nekonečné, a to samé platí i o době, po kterou kvetou. Dokáží přežít chladnější počasí, akorát jsou citlivé na mrazíky. Na druhou stranu zvládnou i srpnová vedra, když je budete dostatečně zalévat.

Muškáty

I když nejsou tolik odolné jako petunie a macešky, můžete je s klidem nechat přes noc venku, jakmile teplota přestane klesat pod 10 °C. Zasaďte je na místo se spoustou slunce a dávejte si pozor, abyste je nepřelévali, obzvláště pokud jsou zasazené v květináči.

Ostálky neboli cínie

Cínie jsou k dostání ve všech barevných variantách kromě modré. Libují si ale v teplejším počasí, takže si je schovejte, dokud jim nebude hrozit žádné nebezpečí v podobě mrazíků a studeného vzduchu. Dopřejte jim dostatek slunce a budou vám kvést až do srpna, i když se jim dostane pouze minimální péče.

Hledíky

Hledíky vypadají impozantně ve váze nebo v zadní části květinového záhonku. Nejvíce kvetou v plném slunci během konce jara a na začátku léta. Může se stát, že přestanou kvést v největších letních vedrech, ale jakmile se na podzim trochu ochladí, květy se vrátí. Přineste si jaro i domů v podobě jarní vázy.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47