Koberce do kuchyně patří. Přesvědčíme vás

 Dům 
15. září 2019 16:20 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Stát při vaření na studené podlaze není zrovna příjemné Internet
Myslíte si, že koberec nepatří do kuchyně? Ano, je to sice netradiční místo pro tento typ doplňku, ale i sem se dá umístit. Stačí si správně vybrat.

Kuchyně je místo, kde se nejčastěji používá dlažba, případně vinylová podlaha. Jenomže to s sebou nese jednu nevýhodu. Kdo vaří, ten ví, že dlouhé stání v kuchyni na dlaždicích není zrovna nejpohodlnější. A spousta lidí tak začne uvažovat, zda do kuchyně pořídit koberec. Zatvrzelí odpůrci určitě zakroutí jen hlavou, přitom to ale není úplný nesmysl.

Snadná údržba

Jako každá podlahová krytina i koberec má svá specifika. Především vyžaduje pravidelnou údržbu, a o kuchyni to platí zvlášť. Proto je třeba vybírat takový koberec, který se snadno čistí a je vyroben z takových vláken, které snesou sem tam nějakou nehodu v podobě rozlití tekutiny. 

Na délce záleží

Do kuchyně byste měli určitě zvolit běhouny. Díky tomu si zajistíte příjemný došlap před kuchyňskou linkou a snadnou údržbu ve zbytku prostoru. Dalším parametrem je délka vlasu. Tady platí, že čím nižší vlákno, tím lépe pro toto zátěžové použití. Pokud zvolíme krátkou délku vlákna, zajistíme si tím delší životnost a také lehčí údržbu.

Výběr materiálu

To, co by vás dále mělo při výběru zajímat, je materiál. Do kuchyně se hodí například polyamidová vlákna, která jsou odolná vůči chemikáliím i biologickým vlivům. Jako další vhodný materiál je koberec zvaný bouclé. Jde vlastně o tkaný koberec, hladký, bez vlasu, který se vyrábí z přírodního materiálu sisalu. A protože se koberce vyrábějí v nespočtu barevných a tvarových variant, můžete si vybrat takový, díky němuž získáte nejen pohodlí, ale také tím můžete oživit vzhled  kuchyně. A pokud chcete položit koberec na schody, zvládnete to i sami, jak jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve