Koberce do kuchyně patří. Přesvědčíme vás
Kuchyně je místo, kde se nejčastěji používá dlažba, případně vinylová podlaha. Jenomže to s sebou nese jednu nevýhodu. Kdo vaří, ten ví, že dlouhé stání v kuchyni na dlaždicích není zrovna nejpohodlnější. A spousta lidí tak začne uvažovat, zda do kuchyně pořídit koberec. Zatvrzelí odpůrci určitě zakroutí jen hlavou, přitom to ale není úplný nesmysl.
Snadná údržba
Jako každá podlahová krytina i koberec má svá specifika. Především vyžaduje pravidelnou údržbu, a o kuchyni to platí zvlášť. Proto je třeba vybírat takový koberec, který se snadno čistí a je vyroben z takových vláken, které snesou sem tam nějakou nehodu v podobě rozlití tekutiny.
Na délce záleží
Do kuchyně byste měli určitě zvolit běhouny. Díky tomu si zajistíte příjemný došlap před kuchyňskou linkou a snadnou údržbu ve zbytku prostoru. Dalším parametrem je délka vlasu. Tady platí, že čím nižší vlákno, tím lépe pro toto zátěžové použití. Pokud zvolíme krátkou délku vlákna, zajistíme si tím delší životnost a také lehčí údržbu.
Výběr materiálu
To, co by vás dále mělo při výběru zajímat, je materiál. Do kuchyně se hodí například polyamidová vlákna, která jsou odolná vůči chemikáliím i biologickým vlivům. Jako další vhodný materiál je koberec zvaný bouclé. Jde vlastně o tkaný koberec, hladký, bez vlasu, který se vyrábí z přírodního materiálu sisalu. A protože se koberce vyrábějí v nespočtu barevných a tvarových variant, můžete si vybrat takový, díky němuž získáte nejen pohodlí, ale také tím můžete oživit vzhled kuchyně. A pokud chcete položit koberec na schody, zvládnete to i sami, jak jsme psali zde.