Je vám líto, že dekorace z dýní venku po čase shnijí? Vyrobte si trvalé tykve ze starého svetru

 Dílna 
14. září 2019 13:46 / Marie Popelková
  0
📷
10 fotografií v galerii
Starý svetr lze proměnit v hezké dýně Pinterest
K podzimu neodmyslitelně patří i nejrůznější venkovní dekorace z dýní, které oplývají zářivými barvami. Někdo si je jen tak naaranžuje, jiný z nich vydlabe různé lucerničky. Velkou nevýhodou ale je, že po pár deštivých dnech dostanou dýně hodně zabrat a často se i zcela rozpadnou. Tykve ale lze vyrobit i ze starého svetru a pak vám vydrží na zahradě, balkoně či terase klidně až do zimy.

Obvykle dýně hýří rozličnými barvami od oranžové přes žlutou, smetanovou až po nejrůznější odstíny zelené. Pokud se je ale rozhodnete vyrobit ze starého svetru případně jiné látky, nemusíte se rozhodně držet při zemi. Klidně sáhněte i po bílé, fialové, pruhované, puntíkované či jinak vzorované. Všechny barvy i všechny vzory dodají vašim dýním jedinečné kouzlo.

Co budete potřebovat

  • starý svetr či jinou látku
  • vatelín
  • klacík místo stopky
  • jehlu a nit
  • umělé lístky na dekoraci

Připravte si starý svetr

Ze všeho nejdříve si připravte svetr, pokud nechcete vyrábět nějakého giganta, klidně vám postačí ustřižený rukáv. Ze svetru si vždy ustřihněte tolik materiálu, aby výsledná velikost dýně odpovídala vašim představám. Pokud máte ustřižený rukáv, zašijte jeden otvor pomocí jehly a nitě. Do takto připraveného pytlíku dejte vatelín či  jinou vycpávku. Množství opět záleží na vás, jak moc chcete, aby vaše dýně byla baculatá. Když budete spokojení, zašijte i druhý otvor.

Kulatá i tvarovaná

I ve skutečnosti mají dýně různé tvary, některé jsou baňaté, jiné podlouhlé, hladké nebo s varhánky. Pokud se chcete co nejvíce přiblížit přirozenému vzhledu, měli byste na to při výrobě svetrových dýní pamatovat a každou udělat trochu jinak.

Jestli toužíte po dýni s varhánky, jednoduše je vytvarujete pomocí provázku, jak je vidět i v naší fotogalerii pod článkem. Nakonec své dílko dozdobte klacíkem, který nahradí stopku, případně umělohmotnými lístky. Pokud je nemáte k dispozici, klidně je vyrobte třeba z látky. Skutečné dýně, které vám díky svetrové alternativě zůstanou, můžete sníst. Skvělé recepty z dýní nasladko i slano najdete v našem článku zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47