Není zrcadlo jako zrcadlo. Existují i s dotykovým senzorem hodinami či vyhřívaná

 Dům 
26. ledna 2020 07:29 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
I zrcadla mohou být chytrá Internet
Technologie se neustále rozvíjí a pokrok lze vidět i ve vybavení domácností. Například zrcadla už nemusejí představovat jen pouhou skleněnou plochu, ve které vidíme svůj obraz. Kdo chce, může si pořídit i nadstandardně vybavené zrcadlo.

Zradlo v koupelně plní nejen estetickou funkci, ale především tu praktickou. Díváme se do něj při čištění zubů i úpravě zevnějšku. Pokud máte rádi různé technické vychytávky, můžete si pořídit i takové zrcadlo, které umí něco navíc.

Vyhřívané zrcadlo

Vyhřívané zrcadlo ocení každý, komu vadí, že se v něm po horké koupeli kvůli rosení vůbec nevidí. Pořídit si lze zrcadlo, které je už topnou fólií vybaveno, ale speciální fólii si můžete pořídit i zvlášť. Koupíte ji za pár stovek a nalepíte ji pod zrcadlo. Zapojuje se do elektrického okruhu osvětlení tak, aby byla aktivována vždy, když je světlo zapnuto (je to nejvhodnější řešení, ale je samozřejmě možné ovládat vyhřívání zrcadla samostaným spínačem).

Pro zamezení zamlžování zrcadla není vždy nutné mít fólii na celé ploše zrcadla. Většinou postačí plocha o 1/3 menší, protože teplo z topné fólie po několika minutách dosahuje dál, než je plocha fólie samotné. O tom, jak zabránit zamlžování zrcadel pomocí surovin, které najdete běžně doma, jsme psali zde.

Zrcadlo s rádiem

Do koupelny si můžete pořídit také zrcadlo se zabudovaným rádiem či MP3 přehrávačem, takže relax ve vaně si můžete zpříjemnit poslechem oblíbené muziky. Tato zrcadla disponují výsuvnou anténou, možností uložení naladěných stanic, zabudovanými repráky, držákem na smartphone a usb konektor, vstupem na Jack 3,5 a podobně. Zrcadla jsou ovládána pomocí dotykového ovládání s mnoha funkcemi. Zrcadla jsou k dostání v různém designovém provedení i různých velikostech.

Přehled o čase nebo lupa

Dnes není problém sehnat ani zrcadlo vybavené hodinami. To oceníte vždy, když budete spěchat do práce, do školy či někam na schůzku. Nemusíte nikde složitě hledat hodinky, jednoduše mrknete při zkrášlování na zrcadlo a hned víte, kolik času ještě máte.

Součástí některých zrcadel může být i praktická kosmetická lupa. Díky ní perfektně uvidíte na různé drobné defekty v obličeji, ať už jde o opar nebo třeba smítko mezi zuby. S lupou hravě vyndáte z oka i uvolněnou řasu.

Dotykové senzory

Praktickou vychytávkou je také dotykový senzor pro osvětlení zrcadla. Senzor neustále svítí a zrcadlo tak dokáže šetrně posvítit ve ztemnělé místnosti, což je neocenitelným pomocníkem především v noci. Senzorové zrcadlo dokáže jemně osvítit místnost, takže nehrozí zakopnutí o roh vany ani jiné podobné zranění.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008